school@stefankaradja.com,

0879 973 383,

гр. Варна, ул. „Братя Бъкстон" №11

 

Новини

“Седмица на програмирането”

Ученици от начален  етап ще влязат в забавния свят на кодовете по случай европейската седмица на програмирането този вторник в ОУ “Стефан Караджа”. Чрез серия забавни игри по време на часовете по компютърно моделиране.   Учениците ще се запознаят с начина, по който човекът комуникира с компютъра като влязат в ролята на програмисти и роботи.

Ежегодното октомврийско събитие #CodeWeek има за цел да запознае учениците от цяла Европа с ползите от развиването на изчислително мислене чрез игри и дейности свързани с програмирането, алгоритмите и роботиката.

 

 

 

 

 

 

 


 

Уважаеми родители, 

Във връзка с обедното хранене за учениците обхванати в целодневна организация на учебния ден за учебната 2020/2021 г., Ви уведомяваме, че  купони ще се продават на страничния вход на училището към ул. Кюстенджа от 7.30ч. до 8.30ч. на 18.09.2020г. и 21.09.2020г. за седмицата от 23.09.2020г. до 25.09.2020г., а за всяка следваща седмица- в четвъртък и петък  от 7.30ч. до 8.30ч. На сайта на училището ще бъде публикувано меню за седмицата за предварителна информация на родителите с оглед закупуване на купони за определени дни по Ваш избор.

Цена на купоните:

Основно ястие и десерт – 3,20 лева.

Храната ще се доставя в индивидуални съдове и прибори.

За дните 16, 17 , 18  и 21 септември няма осигурено обедно хранене.

От ръководството


Книга вместо букет за първия учебен ден

Нашите мили и умни пъвокласници се включиха в инициативата "Книга вместо букет за първия учебен ден".  В основата на акцията стои идеята на първия учебен ден учениците да занесат в училище нова книга. С този символичен акт децата не само  споделиха любимите си книги с новите си приятели и съученици, но и се превърнаха в своеобразни посланици на четенето.


Уважаеми родители,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че през предстоящата учебна година училището ще работи с електронен дневник. В тази връзка предоставяме на Вашето внимание следните полезни връзки:

Връзка към електронен дневник

Указания за регистрация на родител

Указания за регистрация на ученик

Ръководство за програмата


Включете се в кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!”.

Нека заедно превърнем книгите в символ на началото на новата учебна година и в знак за любовта ни към четенето.


Правила за безопасен интернет

Copyright © 2020 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди