Новини 
 

 

разделител

На 04.06.2010 се проведе годишен концерт на ОУ "Стефан Караджа " по повод 75 годишнината на училището, организиран от училищното настоятелство. Повече информация може да прочетете тук.

Видео от събитието може да видите тук.

 

 

разделител

На 15.06.2010 беше изпратен випускът на завършващите през 2009/2010 година седмокласници. 12 ученика получиха грамоти за отличен успех и високи постижения в усвояването на знанията. Повече информация може да прочетете тук.

 

 

 

разделител

В края на учебната година след успешното полагане на изпитите за Национално външно оценяване и приемните изпити седмокласниците се отправиха на последната си за тази година учебна екскурзия. Маршрутът им премина през Велико Търново, Троян, Шипково, Орешак, Троянски манастир, Ловеч и Крушунските водопади. Повече информация може да прочетете тук.

 

 

разделител

В края на месец април ученици от пети клас участваха в конкурса "Училище, мой свят чудесен", организиран от СОУ "П.К. Яворов". Специална награда за есе получи Яница Халачева от 5 а клас. Първа награда за есе получиха Радослав Радев и Кристиян Петров от 5 а клас. Втора награда в същата категория взеха Габриела Кирилова и Тони Трифонов от 5 б клас. За стихотворение с първа награда беше отличена Радослава Иванова от 5 б клас .Учениците работят под ръководството на М. Тодорова-учител по БЕЛ.

 

разделител

По случай международния ден на детето 1-ви юни, Моряшкия професионален съюз организира за поредна година Национален конкурс за детска рисунка и литературни творби, посветени на морето под надслов "Детско море". Темата на конкурса за 2010 година е "Морето разделя хората, корабите ги събират". На вниманието на журито бяха представени 650 рисунки и над 30 литературни творби. Илиян Преславов Петров от 5 б клас беше отличен с поощрителна на града и рисунката му участва в книжката "Детско море" с най-добрите рисунки и литературни творби.

 

разделител

Наши ученици участваха с рисунки на двадесетото издание фестивала "Малък Битолски Монмартър" в Македония. Получихме каталог от фестивала, грамота за училището и за преподавателката на децата Галина Костадинова.

 

 

 

 

разделител

На Националния конкурс "Бог е любов" първа награда за стихотворение получи Радослав Радев от 5 а клас с ръководител Мария Тодорова.

 

 

 

 

разделител

Училищното настоятелство и Училищното ръководство на ОУ "Стефан Караджа"- гр. Варна

Ви канят

На 04 юни 2010г. в Летен театър гр. Варна от 18.00 часа на Благотворителен концерт, посветен на 75 години от основаването на училището. Каузата на благотворителното мероприятие е за набиране на средства, който ще бъдат използвани за обогатяване на материално-техническата база на училището.

 

01.06.2010

разделител

На 26 май беше открита Годишната изложба на учениците от паралелките с изобразително изкуство. Изложбата беше подредена във фоайето на Обсерватория “Николай Коперник”. На откриването бяха връчени и традиционните награди Приз “Папи” и Приз “Златна четка”. Повече информация може да прочетете тук.

 

26.05.2010

 

разделител

Представителен блок от учители, ученици и родители взе участие в Общоградското шествие посветено на 24 май Денят на славянската писменост и култура. Пред многобройния шпалир на варненските граждани прозвуча вдъхновения химн “Върви, народе възродени”.

 

24.05.2010

 

разделител

На 23.04.2010 година беше отбелязан Световният ден на четящите хора. Ученици от V а клас се присъединиха към тази международна инициатива. За трета поредна година ученици от ОУ”Стефан Караджа” под ръководството на преподавателката по български език и литература М. Тодорова участват в Маратона на четящите хора. Повече информация може да прочетете тук.

 

2.04.2010

 

разделител

За поредна година учениците от IV и V клас се включиха в пролетното общоградско почистване в района на училището. На 17.04. в Морската градина учениците от V б клас с класен ръководител Б. Бойчева присъстваха на спектакъла, организиран от фирма “Екопак”. С ентусиазъм отговаряха на въпроси, свързани с разделното събиране на отпадъци и с апетит похапнаха от вкусните ястия, приготвени от водещия на “Бързо, лесно, вкусно” Ути Бъчваров и неговия екип.

 

2.04.2010

 

разделител

На 21 март 2010 година се проведе международното математическо състезание “Европейско кенгуру”. В него традиционно участват и ученици от нашето училище. Най-добре се представиха ученици от IV, V и VII клас. Повече информация може да прочетете тук.

 

01.05.2010разделител

 

стиховеВ края на месец март 2010 г. във връзка с 2 април – Международния ден на детската книга и рождения ден на Ханс Кристиян Андерсен Фондация “Св. Св. Константин и Елена” обяви конкурс за написване на вълшебна приказка. С трета награда беше отличена Кристияна Боянова Кирилова, ученичка от IV клас с класен ръководител Св. Андреева.

 

2.04.2010

 

разделител

През месец февруари ученици от ОУ”Стефан Караджа” взеха участие в Националния конкурс за детска рисунка “Наследници на Дечко Узунов”, провеждащ се под патронажа на г-н Йордан Николов – Областен управител на гр. Стара Загора. Конкурсът се проведе в гр. Казанлък под надслов “Шарен свят”. Повече информация може да прочетете тук.

02.04.2010

разделител

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОБЩИНСКИТЕ КРЪГОВЕ НА ОЛИМПИАДИТЕ ПО ОСНОВНИ УЧЕБНИ ДИСЦИПЛИНИ

През месец февруари се проведоха общинските кръгове на олимпиадите по основни учебни дисциплини. Учениците, които се представиха най-добре и покриха изискванията по отделните дисциплини се класираха на областния кръг по съответните предмети. Повече информация може да прочетете тук.

31.3.2010г.

разделител

Бог е любовПрез месец февруари ученици от ОУ”Стефан Караджа” взеха участие в регионалния етап на Националния конкурс “Бог е любов”, организиран тази година под надслов “Вяра, Надежда и Любов”. С първа награда за лично поетично творчество беше отличен Радослав Радев от V а клас, а втора награда за есе взе Радослава Иванова от V б клас с ръководител М. Тодорова. В раздела за рисунки първа награда получава Деница Иванова от V б клас с ръководител Г. Костадинова.

31.3.2010г.

 

разделител

През месец февруари ученици от ОУ "Стефан Караджа" взеха участие в деветия конкурс за илюстрация на чешка и словашка приказка. Учениците работиха под ръководството на Галина Костадинова-учител по изобразително изкуство.

Виж повече.....

31.3.2010г.

разделител

стиховеНа 21 март 2010 година се състоя конкурса за изпълнение на стихове и проза от чешки и словашки автори, като втори заключителен етап от Инициативата на Дружеството за българо-чешко и словашко приятелство “Аз чета чешка и словашка литература за деца и юноши”. Първа награда в първа възрастова група получи Константина Томова от IV а клас.

Виж повече.....

31.3.2010г.

разделител

стиховеНа 27 март 2010 година бяха връчени наградите на участниците в конкурса за изработване на великденска картичка “Възкресение Христово”. От най-малките първа награда получи Камен Христодулов от I клас, а от по-големите първа награда за рисувана картичка взе Веселина Кръстева от V б клас и трета награда за компютърна картичка взе Радослав Йорданов от VII б клас. Учениците работят под ръководството на Г. Костадинова.

 

31.3.2010г.

разделител

На 27 март 2010 година в галерия Арт Алфа се проведе конкурс за изпълнение на стихове за пролетта. Като пролетен дъжд заваляха награди за децата от ОУ “Стефан Караджа”. Две първи награди получиха във втора възрастова група Веселина Кръстева V б клас и Виктория Пеева от V а клас. Трета награда в същата възрастова група спечели Теодора Тодорова от V а клас.

Виж повече.....

31.3.2010г.

разделител

plenerПЛЕНЕР 2010

Разгледайте снимки от пленер 2010 на учениците от ОУ Стефан Караджа тук.....

 

 

22.3.2010г.

разделител

награди

КОНКУРС "МОЯТА БЪЛГАРИЯ"

През месец февруари 2010 година ученици от ОУ”Стефан Караджа” взеха участие в конкурса, организиран от община Варна под надслов “Моята България”. Децата рисуваха, писаха есета и стихотворения, рецитираха Вазови творби, посветени на родината. Най-добрите прояви заслужено получиха награди от взискателното жури – грамоти, подписани от кмета на общината и екскурзии. На първо място бяха класирани Памела Дженова от VII а клас за есето “Моята България 160 години след рождението на Вазов” и Илиян Петков от V б клас за рисунка. Трета награда за стихотворение беше присъдена на Виктория Панайотова от VII а клас, а поощрителна награда за рисунка получи Мартин Митев от VII б клас.

Виж повече.....

10.3.2010г.

фризьорски салон

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА, МАРТЕНИЧКИ ВЪРЗАЛА...

На 1.03.2010 ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА ОТ УЧИЛИЩЕ "СТЕФАН КАРАДЖА", ЗАКИЧИХА ДИРЕКЦИЯ ОБРАЗОВАНИЕ В ОБЩИНА ВАРНА С РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ОТ ТЯХ МАРТЕНИЦИ. Виж повече.....

1.3.2010г.

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова