Новини 
 

разделител

На 11.06.2011г. в НАОП „ Н. Коперник” се проведе фестивал, посветен на Международната година на химията и Международната година на горите. Нашето училище участва с макети, кръстословици и постери, презентации по химия и биология. Спечелените награди са:

I място-макет „Забавна химия”-Теодор Вълчев и Виктор Добрев;

II място- кръстословица по химия- Жаклин Ангелова и Йорданка Георгиева;

II място- за макет на мравка- Жаклин Ангелова-7а;

III място- за макет на пчела Йорданка Георгиева-7а;

II място- за презентация „Природен парк Витоша”-Моника 7а;

II място- за постер- Мариела Антонова-7б и Златина Цонева-7а

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 09. 06. 2011г. В ОУ „ Стефан Караджа” се проведе урок посветен на Международната година на химията. Участваха ученици от 7 клас с постери, снимки, кръстословици и сценка -„ Делото на Менделеев”

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 2 юни 2011г. ученици от Vа и Vб клас взеха участие в заключителното мероприятие под надслов "Ваканция здравей! Да играем безопасно!". Заедно с ученици от още 14 варненски училища децата си припомниха правилата за безопасно поведение в интернет. Показаха знанията си за пътните знаци и управление на велосипед. Всички участници си тръгнаха доволни с тениски, шапки и много други предметни награди.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

В раздел прием можете да видите списък на приетите ученици в първи клас за учебната 2011-2012 г.

 

разделител

 

Годишната изложба на паралелките с изобразително изкуство беше открита тържествено на 28.05.2011г. в Обсерватория "Николай Коперник" Варна. По традиция бяха връчени годишни награди. "Приз Папи" заслужено получи Златина Цонева VII а клас за особено високи постижения и издигане престижа на училището. "Грамота Папи" получиха Божидара Крумова от VII б клас и Петър Тихомиров от VII а клас. "Приз Златна четка" заслужиха Веселина Кръстева от VI б клас и Росина Куртева от V б клас за високи постижения в областта на изобразителното изкуство.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На конкурса за написване на вълшебна приказка, организиран от фондация "Свети Свети Константин и Елена", втора награда получи Яна Радева от VI б клас, а трета награда беше връчена на Деница Иванова от VI б клас. Ученичките работиха под ръководството на Иглика Славова.

 

разделител

 

Пленер: Пампорово-Златоград. Ученици от II, III, IV, V, VI клас13-18 май 2011г.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

Представителен блок от учители, ученици и родители взе участие в Общоградското шествие посветено на 24 май Денят на славянската писменост и култура.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 18.05 наградените ученици от IV и V клас на ОУ"Стефан Караджа" от фестивала "Човек и космос" , посетиха летище Варна. Те се запознаха с особеностите на професията пилот, посетиха секторите за заминаващи и пристигащи пътници, наблюдаваха излитането на самолет и се запознаха с устройството на машината.

Снимки можете да видите тук

разделител

 

Наши ученици и тази година участваха в националния конкурс "Детско море" на професионалния моряшки профсъюз. Росина Куртева от V б спечели специална награда, а Веселина Кръстева от VII б-първа награда. Награждаването се състоя на 17 май в зала "Пленарна" на Община-Варна.

разделител

 

Наши ученици отново успешно участваха в конкурса "Малък Битолски Монмартър"в Македония. Получихме грамоти за всички участници и за преподавателката Галина Литвин, както и за училище ОУ"Стефан Караджа".'

разделител

 

На 30.04 и 01.05.2011г. ученици от петите класове участваха в учебна екскурзия по Южното Черноморие. Посетиха музея на солта в Поморие, возиха се с лодка до устието на река Ропотамо, разгледаха старинните къщи в Созопол и Несебър, посетиха изложението на цветя в Морската градина на Бургас. Съчетавайки полезното с приятното децата придобиха знания по география и човекът и природата. Ръководители на екскурзията бяха М. Георгиева, М. Тодорова, К. Илиева.

разделител

 

Наши ученици участваха успешно в конкурса на кметство "Приморско" -"Полицаят-моят приятел". Първа награда беше присъдена на Веселина Кръстева от VI б клас. Втора награда спечелиха Деница Иванова и Ивелина Неделчева от VI б клас и Емануела Рачева от Vб клас. Трета награда си получиха Виктор Митков , Деница Паскова и Нина Ангелова от IIв клас. Изложбата е подредена в кметството. Всички участници получиха грамоти.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

Наши ученици участваха успешно във великденския конкурс на Община Варна и Общински детски комплекс-"Възкресение Христово" 2011г. Нина Ангелова от II кла сполучи трета награда, а Стефани Симова-първа награда в раздел "Великденска рисунка и колажирана картичка".

 

разделител

 

На 19 април 2011 ученици от V и VI клас взеха участие в инициативата "Маратон на четящите хора". В библиотеката на Читалище "Отец Паисий" децата под ръководството на учителите по литература М. Тодорова и Игл.Славовa, за поредна година разтвориха страниците на интересни книги и надникнаха в техния чуден свят.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

От "Европейско математическо състезание Кенгуру", грамоти за отлично представяне получиха Кристиян Петров от VI а клас и Стоян Тончев от IV клас.

 

разделител

 

На 28.03.2011 децата от подготвителната група на шестгодишните посрещнаха Първа пролет с тържеството "Пролетна дъга". Гости на празника бяха техните родители. Тържеството донесе много настроение-децата пяха, танцуваха и се веселиха.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

Първа пролет и Благовещение децата от ПГ-5г. отпразнуваха с концерт. Най-малките възпитаници на ОУ "Стефан Караджа" играха танц на цветята, пяха песни и рецитираха стихотворения. За артистичните изпълнения бяха аплодирани от публиката.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

Трети награди във фестивала "Човек и космос" спечелиха Никола Георгиев, Николай Иванов,Павел Русев, Габриела Христова. Поощрителни награди получиха Димитър Дянков, Деница Господинова и Фелина Атанасова.

 

разделител

 

През месец март 2011 г. В училище „Ст. Караджа” се проведоха редица мероприятия, свързани с 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин:
1. Изработването на макети на:
* космически кораби-ученици от 4,5 и 6 кл.
* скафандри- ученици от 5 кл.
* международна космическа станция- ученици от 5 кл.
2. Рисунки и постери- ученици от 3, 4,5 ,6 и 7 кл.
3. Стихотворения, разкази и есета -ученици от 3,4,5 6 и 7 кл.
4. Работилница за планети- ученици от 5 и 7 кл.
Най-добрите творби са изпратени в НАОП ”Н.Коперник”-Варна за участие в обявения фестивал „Човек и космос”.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

Ученици от училището взеха участие в Общинския конкурс "Моята България". Сред многобройните участници от целия град бяха отличени:

Златина Цонева VII а клас- II място за художествено изпълнение на поезия

Илиян Петков VI б клас- II място за рисунка

Божидара Крумова VII б клас- III място за художествено изпълнение на поезия

Илияна Конакова VII а клас- III място за художествено изпълнение на поезия

Стоян Тонев IV клас - III място за литературно творчество

Габриела Найденова VII а клас- поощрителна награда за литературно творчество

Наградените ученици се подготвиха под ръководството на М. Тодорова- учител по БЕЛ, Г.Костадинова- учител по изобразително изкуство и Р. Куклева- начален учител. Снимки можете да видите тук

 

разделител

Ученици от ОУ "Стефан Караджа " взеха участие в XIV Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка "Любовта в нас". Деница Иванова от 6 клас получи поощрителна награда за компютърна рисунка. Ученичката се подготви под ръководството на Зоя Костова.

 

разделител

Представени са 600 творби от 68 училища и школи от 55 селища в страната. На 1 юни ще се направи изложба от най-добрите творби в галерия - музей "Дечко Узунов" в град София, по покана на г-жа Боряна Павлова-директор на галерията.

Гордислава Банова VIIб е получила специална награда от IV Национален конкурс "Наследниците на Дечко Узунов" .

 

разделител

С песни, танци и стихотворения децата от ПГ-5г посрещнаха Дядо Коледа. За артистичните си изпълнения "малките снежинки" и "джуджетата" получиха пълен чувал с подаръци от Добрия старец.

Снимки може да видите тук.

Видео от тържеството на II в клас може да видите тук.

 

разделител

Самостоятелна изложба на Росина Куртева от Vб клас е открита във фоаето на училището.

Снимки може да видите тук.

 

 

 

разделител

През декември 2010 наши ученици участваха с изложба и музикални изпълнения на вокалната група в концерта, организиран от фондация "Радост за нашите деца", който се проведе в читалище "Отец Паисий". Събраните средства подпомогнаха над 200 деца с хиперактивност във Варна. Всички участници получиха благодарствени писма.

 

 

 

разделител

Във връзка с предстоящите коледни празници учениците от много класове взеха участие в конкурсите за рисувана коледна картичка, стихотворение и разказ на тема „Радостта от Христовото раждане”, организиран от ОДК със съдействието на Община Варна. Сред изключително голяма конкуренция в състезанието за коледни картички I награда получи Деница Русева от II в клас в I възрастова група и Амалия Акопян  IV б във II възрастова група. Втора награда има Йоана Валери Петрова от III  а, а III награда Веселина Кръстева от IV б клас. За талантливо написаните литературни творби бяха отличени Мария Гроздева IV а и Правдомир Костов от IV б клас. Специални грамоти за активно участие на учениците от нашето училище бяха връчени за рисуваните картички и за литературните творби, с което беше отличен и труда на преподавателите подготвили децата-Галина Костадинова-изобр. Изкуство, Румяна Куклева и М. Тодорова-литература.

 

разделител

В литературния конкурс под надслов "Добрите хора", посветен на 1 ноември-Деня на будителите взеха участие ученици от шести и седми клас. Организатори на конкурса са сдружение на писателите-Варна и Фама Сердика ЕАД. Наградените ученици Даниел Катранов VIIб, Деница Иванова VIб, Боян Минков VIб, Спартан Деков VIб получиха право да се обучават безплатно в литературна школа за една учебна година под ръководството на писателя Мариян Желев.

 

 

разделител

На 22.10.2010 се проведе учебна екскурзия в Екопарк "Златни пясъци". Ученици от 3,4 и 5 клас преминаха по маршрута "Песента на птиците", запознаха се с обитателите на гората и използваха последните есенни лъчи да поиграят.

Снимки може да видите тук.

 

разделител

От 15-17.10.2010 се проведе учебна екскурзия в околностите на град Велико Търново. С преподавателите си по изобразително изкуство децата запазиха в рисунки незабравимите си спомени.

Снимки може да видите тук.

 

 

разделител

С ново лице посрещна учебната 2010/2011година ОУ „ Стефан Караджа” град Варна. С финансовата помощ на Община Варна беше подменена дограмата във всички класни стаи.

Повече информация може да видите тук.

 

разделител

На 15 септември в 9 часа тържествено беше открита новата 2010/2011 учебна година в ОУ "Стефан Караджа". Прага на училището за първи път пристъпиха пет и шест годишни деца в предучилищните групи. Обновените класни стаи посрещнаха ученици и родители, дошли да споделят празника. На добър час! Успешна нова учебна година!

Повече информация може да видите тук.

 

 

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова