Новини 
 

разделител

 

ОУ "Стефан Караджа" Варна обявява свободни места в паралелки за пети клас със следните задължително избираеми предмети:

V а клас Изобразително изкуство 2 часа ; Български език и литература 1 час

V б клас Математика и информатика 2 часа; Български език и литература 1 час

 

 

разделител

Учениците от 5 б клас положиха цветя на паметника на Стефан Караджа и Васил Левски по случай 2 юни.

 

 

 

разделител

 

Представителен блок от учители, ученици и родители взе участие в Общоградското шествие посветено на 24 май Денят на славянската писменост и култура.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 12.05.2012г. ученици от шести и седми клас се включиха в националната инициатива "Да изчистим България за един ден". Заедно с класния си ръководител М.Тодорова децата почистиха части от квартала, в който живеят и част от плажната ивица на град Варна.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 11.05.2012г. беше отбелязан патронният празник на училището. Учениците от начален етап посетиха театрални постановки и музеи, а от прогимназията бяха на еднодневна екскурзия сред природата.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 4.05.2012г. се проведе конкурс за графити- "Графити върху платно". На първо място се класира Звездалина Филипова от VIIб клас, на второ място Тихомир Стефанов от IIIб клас и на трето място Катрин Стефанова от IVа клас.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

Ученичката Стефания Молдованска от V б клас спечели поощрителна награда от фотоконкурс „Полети”, организиран от Община Варна, РИО- Варна и НАОП „Н.Коперник”- Варна.

 

 

 

 

разделител

 

Учениците от IV б клас с класен ръководител Виолета Атанасова работят по европейски проект "Успех" за за извънкласната заетост на учениците.

Като участници в Клуб "Еко-раница" се запознаха с основните замърсители на природата и почистиха много красиви кътчета, край град Варна.

По случай пролетните празници подарихме розариум на детска градина "Слънчева дъга". В двора на детската градина засяхме 25 розови храста.

Снимки можете да видите тук

 

 

разделител

 

Ученици от V и VI клас, под ръководството на учителите по литература М. Тодорова и Игл. Славова, взеха участие в националния маратон на четенето по повод Международния ден на книгата 23.04.2012г. В библиотеката на читалище "Отец Паисий" децата се потопиха в чудния свят на поезията.

Снимки можете да видите тук

 

 

разделител

На областно състезание по лека атлетика ученичката от IIIв клас Симона Ивелинова Вълкова, състезателка от клуб "Евър" завоюва 3 златни медала-на дълъг скок, на бягане 60 м. и бягане 200м.

 

 

разделител

 

На 29 март се проведе тържество "Къде е пролетта?" на най-малките възпитаници на ОУ"Стефан Караджа". Децата пяха, драматизираха приказка, танцуваха и играха хорце от сърце пред гостите и своите родители.

ПГ-5г. под ръководството на Миглена Атанасова

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

С народни песни и танци децата от ПГ-6 г. отпразнуваха хубавите пролетни празници - Благовещение, Лазаровден, Цветница и Великден. Фолклорните ритми зарадваха родителите, които аплодираха своите деца.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 22.03.2012 год. група ученици от V клас участваха в проект „Работилница за планети”,организиран от НАОП ”Николай Коперник” Варна. Децата познават вида на планетите от Слънчевата система и имат сведения за тях от обучението по човекът и природата. С голям ентусиазъм децата рисуваха видимата повърхност на планетите върху балони.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 17.03.2012г. ученици от VIа и IVа клас взеха участие в конкурса за изпълнение на чешка и словашка поезия и проза. Конкурсът е втори етап на инициативата "Аз чета чешка и словашка литература за деца и юноши", организиран от Дружеството за българо-чешко и словашко приятелство- Варна.

Втора награда заслужи Анна Раданова VIа клас, трета награда има Гергана Раданова VIа клас , а поощрителни отличия получиха Ванина Косева IVа клас и Пламена Стоянова от VIа клас.

Учениците се подготвиха под ръководството на учителите си Мария Тодорова и Искра Чолакова.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 18.02.2012г. се проведе конкурсът за художествено изпълнение на поезия и проза под надслов "Моята България", организиран от Община Варна. Петнадесет ученици от VI и VII клас, подготвени от учителката по български език и литература М. Тодорова взеха участие в оспорваното състезание.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

През месец февруари 2012г. ученици от IV, VI, VII клас взеха участие в инициативата "Аз чета чешка и словашка литература за деца и юноши", организирана от Дружеството за българо-чешко и словашко приятелство-Варна. Под ръководството на преподавателката по български език и литература М. Тодорова децата се запознаха с откъси от книгите "Девет приказки и две в повече ", "Най-хубавото на света", "Бялата княгиня". През месец март предстои участие във втория етап на инициативата.

 

разделител

 

Сдружението на учителите филолози "Любословие" отлага национално състезание по бълг.език за ученици от I до IX клас от 9.02 за 15.02.2012г. Регистрираните ученици ще бъдат информирани за точния час след възстановяване на учебните занятия.

 

разделител

 

На 20.12.2011 се проведе новогодишното тържество "Коледни звънчета" на най-малките възпитаници на училището-децата от подготвителната група за петгодишни. Децата пяха, играха, танцуваха и получиха много подаръци и лакомства от Дядо Коледа.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

Сдружението на учителите филолози "Любословие" организира национално състезание по бълг.език за ученици от I до IX клас на 9 февруари 2012. Инициативата е подкрепена от МОМН. Целта е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст и създаване на писмен текст с конкретна задача. Такса за участие 8 лв. За допълнителна информация във връзка с организацията търсете учителите по БЕЛ на всеки клас. Срок за регистрация в училището - 3 февруари 2012г. Повече информация на www.lyuboslovie.bg

 

разделител

С герои от приказките и песни, децата от ПГ-6 годишни посрещнаха Дядо Коледа и пожелаха на своите семейства "Весели празници"!

Снимки можете да видите тук

 

разделител

Покана за всички родители на ученици от училището със сърца, отворени за доброта и благотворителност.

Училищното настоятелство организира "Благотворителна коледна вечер" на 22.12.2012 от 18.00 часа във физкултурния салон. Очаква Ви коледен базар с предмети, изработени с много фантазия от сръчните ръце на нашите деца. Поздравления и коледни пожелания ще поднесат ученици от училището.

Очакваме Ви!

 

разделител

Учители от ОУ "Стефан Караджа" повишават квалификацията си с курс за използване на нови компютърни технологии в обучението на учениците.

 

 

 

разделител

 

На 30.10.2011г. ученици от начален курс, наблюдаваха интерактивно представяне на екологична тема 'Екопак- Разделно събиране на отпадъци" на Екопак. Мероприятието се осъществи чрез мобилна информация в автобуса на Екопак. Децата наблюдаваха 3D филм за разделно събиране на хартия, стъкло и пластмаса и отговаряха на въпроси, свързани с текста.

Снимки можете да видите тук

 

разделител

 

На 15 ти септември тържествено беше открита новата учебна година в ОУ "Стефан Караджа". Най-приветливи бяха старателно украсените стаи на най-малките-предучилищните групи и първи клас. За това се погрижиха родителите и класните ръководители.
Пожелаваме успешна нова учебна година на всички ученици и учители!

Снимки можете да видите тук

 

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова