Новини 
 

разделител

Наши ученици участваха в регионалния етап на конкурса "Обичам природата и аз участвам" с рисунки. Милко Костадинов VII б и Георги Христов получиха грамоти и продължават да се състезават на национално ниво. За активно участие в конкурса нашето училище беше отличено с грамота. Преподаватели: Светла Андреева и Галина Литвин.

разделител

С награди от литературния конкурс "Полицай и дете - ръка за ръка" на 31 май бяха отличени Нелия Митева, Даниел Николов, Кристина Стоянова и Стела Бъчварова от V клас под ръководството на М. Тодорова - ст. учител по български език и литература.

разделител

На 29 май се проведе второ издание на конкурса "Графити върху платно 2013г.". Първа награда получи Тихомир Стефанов IV б и Любомир Маринов IV б. Втора награда - Константин Гаврилов от VIIб клас. Трета награда - Добромир Добрев от VI а. Поощрителни награди получиха:

Георги Георгиев IVв

Никола и Петър Никови IV в

Кристиян Велинов VI a

Яни Янев IV a

Давид Адао IV а

разделител

Фондация "Св. Св. Константин и Елена" отличи с II награда в литературния конкурс "Моята приказка за доброто" 2013г Катерина Николова от VII а клас с ръководител М. Тодорова - преподавател по български език и литература.

разделител

На 24 май 2013 ученици и учители от училището взеха участие в организираното общоградско шествие по повод деня на славянската просвета и култура.

разделител

На турнир по художествена гимнастика "За купа Елит" отлично се представи Анджелика Казакова от III б клас с два златни медала на въже и без уред и Вивиан Казакова IVа клас със златен медал на обръч и сребърен на топка. Анджелика Казакова спечели и приз "Любмка на публиката".

разделител

На 21.05.2013 се състоя награждаването от четиринадесетото издание на конкурса "Детско море". Национален конкурс, организиран от Моряшки професионален съюз. Добромира Ганчева I в клас беше отличена с поощрителна награда сред 1150 рисунки. Картината и е публикувана в издадената специално за конкурса книга. Грамота за цялостно представяне получи и преподавателката по изобразително изкуство Галина Костадинова.

разделител

Ученици от VII клас под ръководството на М. Тодорова - ст. учител по БЕЛ, взеха участие в Национален литературен конкурс на сливенската библиотека под надслов "Едно невероятно пътешествие във времето". Поощрителна награда получи Кристина Събева VII б клас.

разделител

На турнир по художествена гимнастика в Австрия по три златни медала всяка в своята възрастова група спечелиха сестрите Вивиан Казакова от IV клас и Анжелика Казакова от III клас.

разделител

На 27 IV 2013г. в Младежки дом Варна беше награждаването от конкурса "Великден". Сред над 100 участници от регион Варна I награда получи Сияна Владимирова Владева от III в клас, а поощрителни - Мартин Димитров Кирилов. Ръководители: Галина Литвин - Костадинова и Иванка Малинова. Снимки може да видите тук.

разделител

На 25 IV 2013 г. учениците от седмите класове с класен ръководител М. Тодорова и К.Илиева посетиха Панорамата на варненските училища и се запознаха с възможностите за избор на училище след VII клас.

разделител

На 23 IV 2013 г. учениците от V клас под ръководството на М. Тодорова -ст.учител по български език и литература взеха участие в Международния ден на четенето с национален читателски маратон. в библиотеката на Читалище "Отец Паисий" децата се потопиха в чудния свят на приказките. Снимки може да видите тук.

разделител

На 20 IV 2013г. се състоя награждаването на учениците, участвали в регионалния конкурс "Сръчни ръце" в Младежки дом Варна. ОУ "Стефан Караджа " се представи с 10 творби, изработени в часовете на г-жа Галина Костадинова и г-жа Искра Чолакова. Две поощрителни награди получиха Никола Георгиев и Андрея Тодорова. В конкурса бяха представени над 100 творби. Снимки може да видите тук.

разделител

Родителска среща за I клас през учебната 2013/2014г. ще се проведе на 27.05.2013г. от 18.00ч. в Актовата зала на училището (III етаж).

разделител

По инициатива на Училищното настоятелство беше организирана акция "Да изчистим ОУ "Стефан Караджа", Варна за един ден" на 20.04.2013г. Родители, ученици, учители и помощен персонал се отзоваха и всеки помогна с доброволен труд. Почистени бяха дворът и тротоарите край сградата. Боядисани бяха оградата и спортните съоръжения. Поставена беше нова успоредка на двора. Снимки може да видите тук.

разделител

"Празник на рисунката" ще се състои на 06.06.2013г. от 10.00ч. с проверка на способностите по изобразително изкуство на кандидатстващите в паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство за I клас. Снимки може да видите тук.

разделител

УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО КАНИ ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ НА 20АПРИЛ ОТ 10.00ч.

По повод инициативата "Да изчистим България за един ден" да освежим, изчистим и възстановим двора и фасадата на ОУ "Стефан Караджа".

Какво ни чака?

 • Освежаване и закрепяне на оградата;
 • Изравняване и изчистване на двора;
 • Поправяне на пейки и улуци;
 • Освежаване на фасадата;
 • Боядисване на спортните съоръжения;
 • Всичко, което според вас, би направило НАШЕТО училище - уютно и приятно място.

Facebook Да изчистим ОУ "Стефан Караджа", Варна за един ден

разделител

Национално финално състезание на СБНУ

Участници от ОУ "Стефан Караджа" допуснати до финала:

I а клас Кл. ръководител: В. Атанасова

 • Даниела Карагеоргиева
 • Александра Славова

I в клас Кл. ръководител: И. Чолакова

 • Емил Васев
 • Йоан Йовчев
 • Мартин Големанов
 • Павел Димитров
 • Димитър Костадинов

II а клас Кл. ръководител: Р. Куклева

 • Габриела Никова

III б клас Кл. ръководител: С. Андреева

 • Анджелика Казакова
 • Александра Симеонова

IV а клас Кл. ръководител: Д.Русева

 • Катерина Колева

разделител

На фестивала за модерен балет "Танцуваща река", проведен в гр. Русе, със сребърен медал беше отличена Никол Александрова Симеонова от VI б клас.

разделител

Ученици от VII клас взеха участие в общинския и областен кръг на ученически игри по лека атлетика. След блестящо представяне отборът на момчетата под ръководството на В. Димитрова зае второ място.

разделител

С три златни медала се окичи през месец март 2013г. Анжелика Казакова от турнира по художествена гимнастика "Руми и Албена".

разделител

В ОУ "Стефан Караджа" се приемат деца за подготвителен клас /група за учебната2013/2014г. Децата трябва да са родени през 2007 или 2008 година. Записването става с попълване на заявление по образец и предоставяне на копие от удостоверение за раждане на детето в канцеларията на училището.

разделител

В областния етап на XII Национален конкурс "Бог е любов" Варна 2013г. взеха участие ученици от училището. В раздел за проза II награда получи Вяра Василева от VII клас, а III награда беше присъдена на Симона Найденова от III клас. В раздела за рисунка поощрение заслужи Катерина Големанова от VI клас.

разделител

Наши ученици бяха наградени за рисунки с почетна грамота във Втория национален конкурс "Моята България", организиран от Национална гимназия за приложни изкуства "Проф. Венко Колев" гр. Троян. Наградени са:

Георги Георгиев IVв,
Стелиан Ганчев IV а,
Гергана Савчева IV в,
Кристиян Велинов IV а.

разделител

Ученици от ОУ "Стефан Караджа" взеха участие в 50-ти юбилейна обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на България. Вкусната награда получиха за най-малката участничка в щафетата - Симона Ивелинова от IV клас, която се представи отлично наред с момичетата от VII клас.

разделител

Второкласникът от училище "Стефан Караджа"Варна Виктор Тодоров с особено вълнение посреща националния празник 3 март. Освен че знае много за Руско-турската освободителна война и българските опълченци, той вече има опълченска униформа. С готовност разказва за любимите си герои и рецитира“Опълченците на Шипка” от Иван Вазов. Видео може да гледате тук.

разделител

На 18 февруари 2013г. ученици от V и VI клас под ръководството на г-жа Илиева участваха в Празник в чест на 540 години от рождението на Н.Коперник, организиран от НАОП-Варна. Децата се включиха в забавните астрономически игри, задачи, викторини и състезания с отбори от други училища. Всички участници получиха сертификати. С награди бяха отличени:

Михаил Дечев V a клас

Нелия Митева V a клас

Ана Кирилова V a клас

Йоана Крумова VI a клас

Снимки може да видите тук.

разделител

На 17 февруари 2013г. се проведе общински кръг на олимпиадата по български език и литература. Взеха участие ученици от V, VI и VII клас. Материалите за олимпиадата и критериите за оценка можете да видите тук.

разделител

На 13.02.2013 ученици от II б и VIа клас посетиха Американската читалня и изработиха картички за "Св. Валентин" и "8-ми март" под ръководството на Галина Костадинова и Иванка Малинова. Мероприятието премина при голям интерес. Беше изнесена беседа за празниците. Домакините от Американската читалня разказаха на децата за създаването и възможностите на този културен център. Снимки можете да видите тук.

разделител

На 07.02.2013 година учениците от ОУ "Стефан Караджа" се срещнаха с поетесата Анета Дучева и обсъдиха нейната книга "Джобното човече". По нея те бяха правили илюстрации, които бяха изложени в Културния институт в Берлин. Представянето предизвика голям интерес. Бяха зададени много въпроси на авторката. Тя обеща да отнесе много приятни спомени за българските деца в Мюнхен.

разделител

Ученици от училището взеха участие в общинския конкурс "Моята България 2013г." Рисунки подготвиха деца под ръководството на Г.Костадинова. Есета представиха ученици от VI и VII клас под ръководството на М.Тодорова и Игл. Славова. Единадесет ученици от от V и VII клас, подготвени от М.Тодорова, се състезаваха в конкурса за изпълнение на поетични творби, посветени на родината.

С втора награда бяха отличени Вивиан Казакова от VI клас и Галина Костадинова-преподавател по изобразително изкуство. Снимки може да видите тук.

разделител

 

Учениците от IVи VI клас подготвиха макети модели и схеми по учебното съдържание по човек и природа. Най-добрите сред тях:

1. Макет на слънчевата система

- Деница Русева и Елица Веселинова IV в клас.

-Ивайла Градинарова и Калина Недева IV в клас.

-Гергана Савчева IV в клас.

- Георги Георгиев IV в клас.

2. ел. схеми - Електрическа игра

- Катерина Големанова VI а клас

3. Барометър

- Диана Петканова VI б клас

4. Макет на жилищни сгради, предавателен механизъм, аквапарк в часове по домашен бит и технологии V-VII клас

разделител

 

Учениците от II а клас написаха писма до Дядо Коледа. Боряна Антонова Кръстева участва в конкурс за Коледна Картичка.

 

разделител

 

В литературния конкурс под надслов "Ново начало", организиран от Сдружението на писателите Варна, бяха отличени младите талантливи творци:

Александра Симеонова V кл.
Виктор Митев V кл.
Тодор Радев V кл.
Гергана Раданова VII кл.
Кристина Събева VII кл.
Надежда Иванова VII кл.

Те ще вземат участие през тази учебна година в организираната от Сдружението школа "Движение". Учениците работят под ръководството на преподавателите Св. Андреева и М. Тодорова.

 

разделител

 

Ученици от VI клас участваха в XI Национално състезание по природни науки и екология с проект на тема "Вредата от тютюнопушенето". Ръководител на участниците е Катя Илиева - старши учител по химия и физика.

 

разделител

 

На 4.10.2012 в Търговски дом в Спортна зала бе открита изложба "Поглед към "Приморски" района, в който живея и уча." От ОУ "Стефан Караджа" участваха ученици под ръководството на Г.Костадинова. Някои получиха грамоти. Даниел Райков от V клас беше класиран на първо място, а Росина Куртева от VII б бе отличена с второ място.

 

разделител

 

Официалното откриване на учебната година ще се състои на 17.09.2012г. от 9:00 часа.

Учениците да се явят до 8:45 в училището.

 

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова