Новини 
 

разделител

Приключи една успешна година за колектива на ОУ "Стефан Караджа" Снимки може да видите тук.

разделител

Учителите от ОУ "Стефан Караджа" взеха участие в практически семинар на тема "Децата кристали и децата индиго - характеристики, разпознаване и специфика на работата с тях в училище". Семинарът под ръководството на Офелия Иванова от великотърновския университет се проведе в гр. Априлци на 21 юни 2014г. Учителите посетиха и Елена, Троян, Ловеч и Крушунските водопади. Снимки може да видите тук.

разделител

Димитър Мирославов Дянков от VIIб клас взе участие в Сингапурско международно математическо състезание. Класиран е на второ място във възрастова група VII-VIIIклас. получил е предложение за участие във финално състезание в гр. Ченду - Китай от 26 до 30 юли 2014г.

разделител

През учебната 2013/2014г. децата от ПГ-6г. участваха в три конкурса за рисунки към сп. "Бърборино". Най-добрите рисунки бяха поместени в брой 1-2014г. "Ежко Бежко Бодлидрешко", бр. 3 2014г. "Как е хубаво, нали, сняг когато има", бр.5 от2014г."Пролет хубавица". Снимки може да видите тук.

разделител

Нашите ученици участваха в изложба за рисунки на тема "Не на цигарите", организирана по случай 31 май - Световен ден без тютюнопушене от Министерството на здравеопазването и регионална здравна инспекция - Варна. Награди получиха: Кристиян Велинов VII a, Йоана Крумова VII a, Радостина Неделчева VII a, Вивиан Казакова VII a, Георги Георгиев V б и Елица Лоринкова Vб. Учениците разгледаха изложбата под ръководството на г-жа Галина Костадинова и г-жа Мария Тодорова. Снимки може да видите тук.

разделител

Наши ученици участваха успешно в Националната изложба "Приказки Те" - илюстрации по приказки на Шарл Перо. Поощрителна награда получи Кристиян Велинов VII a клас. Снимки може да видите тук.

разделител

Представителен блок на ученици, учители и родители взе участие в общоградското честване на 24 май- ден на славянската писменост и култура. Снимки може да видите тук.

разделител

Годишната изложба на паралелките с разширено изучаване на изобразително изкуство беше открита на 20.05.2014г. в библиотеката "Пенчо Славейков" - Варна средношколски и детски отдел. Участваха над 80 творби на ученици от от областта на живописта, графиката и приложните изкуства. На тържеството ученици и гости бяха поздравени от г-жа Катя Стефанова - директор на ОУ "Стефан Караджа", директорката на библиотеката и преподавателката по изобразително изкуство Галина Костадинова. Бяха раздадени годишните награди Приз "Папи" и "Златна четка". Приз "Папи" получиха Вивиан Казакова VII а и Габриела Христова VII б за отличен успех и издигане престижа на училището. Приз "Златна четка" получиха Кристиян Велинов VII a и Миа Вукич III в. С почетни грамоти за постижения в областта на изобразителното изкуство бяха отличени Ирина Ангелова от предучилищна група и Мартина Белчева IVб клас. Снимки може да видите тук.

разделител

На 15.05.2014г. се проведе спортно мероприятие с ученици от ОУ "Стефан Караджа" и СОУ "Найден Геров", включени в проект "Включващо обучение" с мото за деня "Нека да работим заедно, да опознаем другите, да се забавляваме и научим нещо ново за света."Снимки може да видите тук.

разделител

От 3 до 5 май се проведе Пленер с ученици от Iв, IIIв и Vб клас в гр. Трявна. Малките художници под ръководството на Г. Костадинова, В. Лазарова и Св. Бъчварова рисуваха възрожденски къщи и музеи на Трявна. децата посетиха още Дряновския манастир, Музея на восъчните фигури и Самоводската чаршия във Велико Търново. Снимки може да видите тук.

разделител

На 1 и 2 май 2014 с ученици от V и VI клас се проведе учебна екскурзия по Черноморието. Децата посетиха Музея на солта в Поморие, возиха се на лодка по Ропотамо, разгледаха Созопол, Бургас, Несебър. Ръководители на групата бяха М. Георгиева и Д. Русева Снимки може да видите тук.

разделител

На 10.04.2014 г. ученици от V клас взеха участие в празник на приказките в Читалище „Отец Паисий“. Пред децата от предучилищната занималня на читалището каките и батковците от групата за СИП по български език и литература под ръководството на М. Тодорова изпълниха откъси от популярни фолклорни и авторски приказки. Участниците в празника се запознаха и с предмети от традиционния бит на българите – стомна, бъклица, крина и други. Снимки може да видите тук.

разделител

Успешно се представиха ученици от училището в конкурс за илюстрация на чешки и словашки приказки. Награждаването е на 12.04.2014 в Арт салона на Радио Варна. Грамоти за участие получават Ина Иванова ІІ в клас, Добромира Ганчева ІІ в клас, Стелиан Ганчев V а клас и Миа Вукич ІІІ в клас. Снимки може да видите тук.

разделител

Виктор Станев от 5 а клас-награден със златен медал в Международен турнир по свободна борба състоял се на 05.04.2014г. в гр. Добрич.

разделител

Наши ученици участваха в Международния конкурс за рисунки по произведения на Адам Мицкевич. Представихме се успешно. Първа награда получава Адриян Дянков от VІІ а клас. Поощрителни награди заслужиха Борис Жеков V а, Кристиян Велинов VІІ а, Ралица Борисова ІV б и Яни Янев V а клас. Награждаването ще се състои на 11. VІ. 2014 г. в зала „Пленарна“ на Община Варна. Всички участници ще получат грамоти.

разделител

Проведе се ХІ издание на Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан“ в град Сунгурларе. Конкурсът е традиционен и се провежда всяка година в навечерието на Празника на лозаря и винаря 14 февруари и Деня на град Сунгурларе. Целта на конкурса е да се съхранят и популяризират българските народни обичаи и традиции. В тазгодишната надпревара участваха 1897 творби на ученици от цялата страна. За пореден път участваха и ученици от нашето училище. Получихме поощрителна награда за участие.

разделител

Моряшкият професионален съюз награждава отличените в ХV-то издание на Националния конкурс „Детско море“ на 13 .V. 2014 г. в зала „Пленарна“ на Община Варна от 17 часа. На вниманието на журито бяха представени 1200 рисунки и над 90 литературни творби. ОУ“Стефан Караджа“ получава грамота за участие, две поощрителни награди за рисунки на Никол Пеева от ІІІ в клас с ръководител Г. Костадинова и Мелис Мехмед от ІІ а клас с ръководител И. Славова. Поощрителна награда от раздела за литературно творчество получава Дейвид Кафеджиев от VІ клас с ръководител М. Тодорова. Снимки може да видите тук.

разделител

На 27.03.2014 година учениците от І в клас под ръководството на госпожа Венера Лазарова с гордост заявиха, че познават всички букви и пред тях са открити вратите на знанието. Снимки може да видите тук.

разделител

С представлението „Пролет в гората“ децата от предучилищната група А (6 години) поздравиха на 24.03.2014 г. родителите си за Първа пролет – събудиха се всички пролетни цветя и животните в гората. А за майките по случай Благовещение имаше специална изненада – покана за танц с мама. Снимки може да видите тук.

разделител

Решение за откриване на процедура за осигуряване на учебници за ОУ "Стефан Караджа" за 2014-2015г. тук

разделител

На 28.03.2014 г. в конкурс за изпълнение на текстове от чешки и словашки автори , организиран от Дружеството за българо-чешко и словашко приятелство, ученички от V клас под ръководството на М. Тодорова - ст. учител по български език и литература спечелиха награди:

Ралица Димитрова - I място

Ива Башлиева - II място

Михаела Найденова и Калина Недева III място.

разделител

На 25.03.2014 г. подготвителна група "б", под ръководството на г-жа Атанасова, представи пред родители и гости тържеството "Пролетни звънчета". С песни и танци децата в ролите на горски животни посрещнаха пролетта.

Репортери: Даниела и Елена V б

разделител

Наши ученици се представиха успешно на Третия национален конкурс "Пейзажи от моята България" - гр. Троян Поощрителна награда - грамота с предмет спечелиха Мартина Белчева IV б клас, Кристиян Велинов VII а, Йоана Крумова VII а, Стелиян Ганчев V a, Гергана Савчева V б, Мирела Дойчева VII a. Творбите им са изложени в изложба в гр. Троян до 5. IV в Националната гимназия по приложни изкуства. Снимки може да видите тук

разделител

Децата от предучилищните групи посрещнаха Баба Марта. Снимки може да видите тук.

разделител

Калина Недева от V б клас получи трета награда и грамота в Общинския конкурс "Моята България" за колажа "Възрожденски къщи"

разделител

В традиционната щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на националния празник 3-ти март на второ място се класира отбор от момичета от VII и VI клас.

разделител

На 24.02.2014г. ученици от групата за свободно избираема подготовка по български език и литература участваха в литературно четене на чешки и словашки приказки. Инициативата се проведе в библиотеката на читалище "Отец Паисий". Петокласниците под ръководството на М. Тодорова се запознаха с Румцайс, Бялата княгиня, Аничка, Сламения Хуберт и други приказни герои. Снимки можете да видите тук

разделител

Наши ученици взеха участие в VIII конкурс за изработване на мартеници. Добромира Ганчева от II в клас получи II-ро място за най-артистична изработка, а Ясмин Наскова от IV б клас зае III-то място. Всички участници бяха почерпени и получиха оригинални награди. Техните мартеници ще зарадват Дневния център за деца с обучителни проблеми. Снимки можете да видите тук

разделител

На 15.02.2014 г. ученици от V и VI клас под ръководството на М. Тодорова - учител по български език и литература, се явиха на конкурс рецитал посветен на България. В конкурса "Моята България" ученици от училището се включиха и в разделите за рисунка и есе.

разделител

На 19.12.2013 г. се проведе коледно тържество в 1в клас с класен ръководител г-жа Венера Лазарова. Децата бяха много усмихнати, пяха песни с желание и отговаряха вярно на въпросите, които им поставяше госпожата. Всеки ученик имаше по един лист със задачи пред себе си и всички се справиха отлично с отговорите. Първокласниците внимаваха да не объркат текста на песните, а също така бяха концентрирани в даването на отговори на задачите. Всички родители се радваха, че децата им знаят толкова много неща. Те поздравиха учениците с много хубави пожелания, а за награда им обещаха да ги заведат на театър.

Гергана и Калина V б клас

разделител

Коледно тържество на I б клас

На 22.12.2013г. в детски кът "Флорал" децата от I б клас имат коледно тържество. Те пеят и танцуват чудесно, рецитират коледни стихотворения. Момиченцата са в ролята на звездички, а момчетата на джуджета.

Репортери: Даниела и елена от V а клас

разделител

Децата от подготвителната група Б с ръководител г-жа Атанасова посрещнаха Коледните и Новогодишните празници с вълнуващо тържество в Актовата зала на 19.12.2013г. Най-малките представители на нашето училище, облечени като Снежанка, Зимата и седемте джуджета рецитираха стихове и с голямо нетърпение очакваха появата на добрия дядо Коледа.Снимки може да видите тук.

Репортери: Ралица и Ива от V а клас

разделител

Коледните и новогодишните празници с тържество посрещнаха децата от подготвителна група А на 17.12.2013г. Талантливите деца пяха, танцуваха и рецитираха стихове. Гост на тържеството в Актовата зала с пълен чувал подаръци беше Дядо Коледа. Снимки може да видите тук.

Репортери: Мартина и Михаела от V а клас

разделител

От 16.12 във фоайето на първия етаж работи благотворителен Коледен базар. Тук можете да откриете картички, коледна украса за дома, сурвачки, изработени от сръчните ръце на много от учениците под ръководството на учителите по изобразително и приложно изкуство. Предлага се и първия брой на училищния вестник "Думите говорят" - дело на учениците от V клас. Снимки може да видите тук.

декември 2013г.

разделител

Даниела Димитрова Петрова от I б спечели II място в състезанието по художествена гимнастика "Зимни принцеси". В състезанието "Никулден" спечели I място като част от ансамбъл.

декември 2013г.

разделител

Нашите ученици участваха в общинския конкурс на тема "карай умно, спаси детски живот". На III-то място се класира Николай Николов IV б клас, а специална награда взе Мартина Белчева IV б клас, работили под ръководството на Светла Андреева. Имаше и специална грамота за активно участие на ОУ "Стефан Караджа". Всички участници получиха награди и лакомства за почерпка. Снимки може да видите тук.

ноември 2013г.

разделител

Калина Недева от Vб клас е отличена с награда в литературния конкурс "Какво могат думите", организиран от Сдружението на варненските писатели. Тя получава възможност за едногодишно безплатно обучение в школата на Сдружението.

ноември 2013г.

разделител

Виктор Пламенов Станев от Va клас спечели сребърен медал на състезание по свободна борба в Гроздево.

ноември 2013г.

разделител

Виктория Тодорова Горанова от клуб "Балетините" по акробатика спечели I място в Танцова спартакиада във Велико Търново за купата "Търновската царица".

октомври 2013г.

разделител

На 16.09.2013 тържествено беше открита учебната година в ОУ "Стефан Караджа".

Снимки може да видите тук.

разделител

Новата учебна година 2013/2014 г. ще бъде открита тържествено на 16 септември 2013г. от 10.00 ч. Всички ученици да се явят пред училището в 9.45ч.

Каним всички желаещи на нашия празник!

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова