Новини 
 

разделител

ОУ "Стефан Караджа" има свободни места и приема ученици от I до VII клас за предстоящата учебна година. Срок за подаване на документите до 15.09.2015 г.

разделител

Учениците от нашето училище участваха в организирания от Община Варна, РИО и НАОП "Николай Коперник", общински конкурс "Светлината и светлиннобазираните технологии" във връзка с 2015 - годината на светлината. В направление рисунки с картината "Морски залез" Валерия Дамянова от III в клас спечели първо място в първа възрастова група. Макетът "Разлагане на светлината" на Георги Димитров от VII клас бе удостоен с II награда. Всички участници получиха грамоти, а училището е отличено със специален плакет за активно участие в конкурса. Учениците работиха под ръководството на Катя Илиева.

разделител

Учениците от седми клас с класен ръководител М. Георгиева получиха на тържество свидетелствата си за завършен клас. Специалният приз "Папи" за най-изявен ученик беше връчен от директора на Нелиа Красимир Митева. Грамоти за отличен успех бяха връчени на учениците от пети, шести и седми клас. Снимки може да видите тук.

разделител

Учебна екскурзия с ученици от VI и VII клас се проведе под ръководството на М. Георгиева, К. Илиева и М. Тодорова. Учениците разгледаха Крепостта Червен, пещерата Орлова Чука, Ивановските скални манастири, Пантеона на възрожденците и Къщата - музей на Баба Тонка в Русе. Снимки може да видите тук.

разделител

В конкурса на Интегриран градски транспорт - Варна на тема "Нарисувай колело",нашите ученици отново се представиха отлично. II място за Калина Найденова - каска и аксесоари за велосипед. Наградите бяха връчени в Община Варна. Снимки може да видите тук.

разделител

Родителска среща за децата, записани в I клас ще се проведе на 10.06.2015г. от 18.00 часа

разделител

Списъците на приетите първокласници ще са готови на 9 юни 2015г.

разделител

Празник на рисунката за бъдещите първокласници от паралелката със засилено изучаване на изобразително изкуство ще се проведе на 5 юни 2015г. от 10 часа.разделител

Представителен блок от учители, ученици и родители взе участие в Общоградското шествие посветено на 24 май Денят на славянската писменост и култура. Снимки може да видите тук.разделител

На 20.05.2015 г. от 18.00 часа в Арт Салона на Радио Варна ще се открие Годишната изложба на учениците от паралелки със засилено обучение по изобразително изкуство. Поканени са всички ученици и родители. Снимки може да видите тук.разделител

На 19.05.2015 г. бяха връчени наградите от Националния конкурс "Детско море". Втора награда за литературна творба получи Елица Лоринкова от VI б клас с ръководител М.Тодорова, а поощрителна награда за рисунка получи Ирина Ангелова от I клас, работила под ръководството на Г. Костадинова.

разделител

Състезателката на ТК „Велто“ -Варна Ивайла Градинарова стана първа на турнира по тенис, койтно се продведе на кортовете на Гранд хотел Варна. Надпреварата е за 16-годишни. Въпреки, че варненката е само на 13 г., тя успя да победи на финала Ралица Кръстева от Левски с 6-3 6-4.

17 май 2015

разделител

От 14 до 17 май се проведе пленер в гр. Априлци с учениците от I до IV клас. Те посетиха Троянския манастир, Природонаучения музей - село Черни Осъм, грънчарска работилница. Скицираха красиви кътчета от Стара планина и гр. Априлци. Карнавал с много емоции отбеляза последната вечер. Всички участници получиха грамоти и награди. Снимки може да видите тук.

разделител

Ивайло Станимиров Генчев V б

Златен медал - тенис на маса

Бронзов медал - бадминтон

I място за цялостно участие в III столичен спортен пациентски фестивал "Играй с мен" 2015 Снимки може да видите тук.

разделител

С гордост съобщаваме, че ученичката Деница Стилиянова Стефанова от 1 б клас, кл.р-л Десислава Христова, има завоювани три престижни места на математически състезания през учебната 2014/15 г.

2-ро място на Международно математическо състезание, в което взимат участие деца от различни страни.

2-ро място на математически турнир "Кенгуру"

3-то място на Коледно математическо състезание Снимки може да видите тук.

разделител

На 9.05. 2015 г. в Зала 1 на ФКЦ - Варна се проведе тържествен концерт, послветен на 80-годишнината на ОУ "Стефан Караджа". Пред препълнената зала ученици от училището и гости представиха с песни и танци своя талант. Наситена с много емоции за децата беше втората част на концерта, в която взеха участие Михаела Маринова, Славин Славчев и Иван Кубаков - познати от X- Factor Снимки може да видите тук.

разделител

В чест на 80-годишнината на училището беше организирана спортна десетдневка. С отбори от ОУ "Иван Вазов" и ОУ"Черноризец Храбър" бяха проведени волейболни срещи в нашето училище и футболни мачове на изкуствена настилка на стадион "Спартак". Ентусиазирана публика подкрепяше отборите. Раздадени бяха отборни награди от лакомства и топки. Снимки може да видите тук.

разделител

Ученици от началните класове се включиха с много желание в организирания карнавал, посветен на 80-годишнината на училището. С помощта на родители и с богата фантазия децата се превърнаха в принцеси, феи, разбойници, животни и др. Всички участници получиха грамоти. Отличени със специални награди бяха най-сполучиливите костюми. Снимки може да видите тук.

разделител

Ученици от шестите класове участваха в среща с бившата преподавателка от училището Надя Маринчева. Ралица Димитрова и Елена Румпалова представиха подготвена от тях презентация, посветена на живота на Стефан Караджа и осемдесетгодишната история на училището. Надя Маринчева - бивш преподавател по биология разказа свои спомени и даде ценни съвети на шестокласниците. Бяха наградени участниците в конкурса за рисунка и за литературно творчество. В коридорите и фоайетата на училището е подредена изложба с най-добрите рисунки, а отличените стихове и съчинения намериха своето място в специална книжка, посветена на юбилея и последния брой на училищния вестник. Снимки може да видите тук.

Литературно творчество
I Стелиан Ганчев VI a
II Асен Бояджиев V a
III Елица Лоринкова VI б

I Елия Будакова II a
II Симона Маркова IV a
III Свилен Господинов II

Изобразително изкуство
I Симона Вълкова VI б
II Никол Пеева IV
III Калина Павлова II в

Поощрителни награди
Маринела Рачева VI б
Калина Найденова V б

разделител

Основно училище "Стефан Караджа" Варна се готви да отбележи своята 80-годишнина. През последната седмица на април ученици по випуски участват в спортни състезания и срещи с бивши учители и ученици, посветени на празника. Тържествен концерт на възпитаници ще се проведе на 9 май от 18.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна. Като специални гости участие в концерта ще вземат известните от последния сезон на X Factor Славин Славчев, Михаела Маринова и Иван Кубаков. Изложба с детски рисунки ще посрещне ученици, родители и всички гости на концерта. Покани могат да бъдат закупени от представител на Училищното настоятелство в училището.

разделител

На 23.04.2015 г. ученици от шестите класове под ръководството на М.Тодорова взеха участие в Маратон на четенето, организиран от Регионална библиотека "П. Славейков" Варна. Ученици, участвали в конкурса за илюстрации по приказки на Андерсен, с ръководител Г. Костадинова, получиха своите грамоти и награди, връчени от представител на библиотеката.

разделител

2015 г. е обявена за година на светлината и светлиннообразните технологии. На 16.04.2015 г. се проведе интегриран урок на тема „Работилница за планети” под ръководството на г-жа К.Илиева и Г.Костадинова. Децата с интерес рисуваха избраните от тях на лотариен принцип планети от Слънчевата система върху балони. Учениците показаха своите способности, обмениха знания и умения по природните науки и изобразително изкуство. В края на шоуто подредиха своите планети по отдалечеността им от Слънцето и споделиха интересни факти със съучениците си. Снимки може да видите тук

разделител

Утвърден е бюджет на училището и отчета за неговото изпълнение за първото тримесечие.

Бюджет

Отчет за първо тримесечие

разделител

На 2 април 2015 се навършват 210 години от рождението на Х. К. Андерсен. Това е и Международен ден на детската книга. В Детски отдел на Регионалната Библиотека "П. Славейков" беше открита изложба от детски илюстрации "Моята любима приказка от Ханс Кристиан Андерсен", в която се изявиха малките ни художници. Деца от втори и трети клас на ОУ "Стефан Караджа" получиха книжки и грамоти. Гост на празника беше Радостина Николова, популярна детска писателка и победител в престижния национален конкурс "Бисерче вълшебно. Снимки може да видите тук

разделител

Празник на буквите в 1 а клас. Снимки може да видите тук

разделител

На 31 март децата от подготвителна "А"група-5 годишни представиха " Пролетни празници" пред родителите си. Децата създадоха празнично настроение със стихове, песни и танци за най-красивия, най-очакваният и изпълнен с щастие сезон. Снимки може да видите тук

разделител

От 23 до 27 март 2015г. в училището се организира благотворителен великденски базар за картички и сувенири. Със събраните средства Училищното настоятелство ще помогне за подобряване на материалната база на училището. Снимки може да видите тук

разделител

"Да посрещнем Пролетта" Бъдещите първокласници от подготвителна Б група с учител г-жа Атанасова изпратиха баба Зима и баба Марта с песен и пролетно хорце под ритъма на народна музика. Посрещнаха Пролет - хубавица с песни, стихчета, гатанки и весели танци. Снимки може да видите тук.

разделител

В деня на астрономическата пролет деца от VI б клас заедно с преподавателката по изобразително изкуство Г. Костадинова засадиха дръвче в двора на храм "Св. Петка". Учениците са част от наградените участници в регионалния конкурс за рисунка "Рицарят в мен", организиран от Велик приорат България на рицарите тамплиери. Снимки може да видите тук.

разделител

Наши ученици успешно се представиха в общинския конкурс за рисунки "Рицарят в мен". Десетте най-добри работи, подбрани на училищен кръг, бяха изложени в Радио Варна. На официалното откриване всички участници получиха грамоти и предметни награди. Със специална награда беше отличена Деница Русева VI б клас. Останалите участници са Ралица Димитрова VI а, Михаела Еленкова VI б, Ивайло V a, Георги Христов V б, Георги Димитров VII, Любомир Иванов VI б, Нина Ангелова VI б, Маринела Рачева VI б, Калина Недева VI б, Йоан V б клас.

разделител

На 28.02.2015 година ученици от II, VI и VII клас, подготвени от М. Тодорова - ст. учител по български език и литература, взеха участие в Общинския конкурс за художествено изпълнение на поезия "Моята България". След оспорвано състезание заслужени награди получиха второкласниците Максим Миовски - II награда и Елия Будакова - III награда в първа възрастова група. Снимки може да видите тук.

разделител

Наши ученици участваха в националния конкурс "Св. Трифон Зарезан" гр. Сунгурларе, посветен на винопроизводството, обичаите и легендите свързани с него. Сред 1499 произведения Ясмин Русланова Наскова от V б клас получи златен медал за I во място и грамота. Тази година в конкурса имаше и международно участие с представители от Испания.

разделител

На 24.01.2015 учениците от IVв клас посетиха църквата "Св. Архангел Михаил" и рисуваха икони по ръководството на г-жа Юлия Христова - ръководител на школа "Християнски ценности и традиции" и г-жа Светлана Бъчварова -ръководител СИП изобразително изкуство. Снимки може да видите тук.

разделител

"Коледа в гората" - тържество на 5 - годишните деца от подготвителна А група на ОУ "Стефан Караджа". Снимки може да видите тук.

разделител

На 18 декември на шестгодишните възпитаници на нашето училище от ПГ - Б група с ръководител М. Атанасова Дядо Коледа донесе най-хубавите подаръци. Децата му попяха, танцуваха и оживяха като приказни герои от любими приказки. На тържеството "Коледен карнавал" бяха поканени гости и родители. Снимки може да видите тук.

разделител

Училищно настоятелство на ОУ „Стефан Караджа“, Варна свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 12.01.2015 г. в 17 ч. във Варна, ул. Братя Бъкстон.Информация за дневния ред прочетете тук.

разделител

Благодарствено писмо по повод коледните базари от Училищното настоятелство може да прочетете тук.

разделител

Наши ученици се представиха на общинския конкурс "Рождество Христово". Първа награда в раздел "Рисувана и колажирана картичка" спечели Валерия Дамянова от III в клас, II награда за Кристияна Димитрова, III награда - Радосвета Маринова. Поощрителни награди в раздел "Коледна украса" и "Рисувана и колажирана картичка" получи Боряна Кръстева от IV а клас. За активно участие със специална грамота беше отличено нашето училище. Учениците работеха под ръководството на Галина Литвин - Костадинова. Снимки може да видите тук.

разделител

На 16.12.2014 беше открит коледния благотворителен базар в училището. В малкия физкултурен салон е разположен базар на лакомства, а във фоайето на I етаж са разположени масите със сувенири и коледни картички. Благодарим на всички родители, които активно подпомагат Училищното настоятелство и каним желаещите да си купят предмети с благотворителна цел на 17и 18 декември 2014г.Снимки може да видите тук.

разделител

Деца от трите втори класа, спечелиха 1 и 3 място на Коледния футболен турнир на община Варна провел се на 03.12.2014г. Голямата купа е за училището, другите са за най-добър защитник на турнира (Мартин Начев) и най-добър вратар (Явор Павлов), голмайстор на отбора пък е Кристиян Милтиядов. Снимки може да видите тук.

разделител

Открито писмо на Училищното настоятелство към всички родители на деца от ОУ "Стефан Караджа". Пълният текст ще намерите тук.

разделител

Нашите ученици успешно се представиха на националния конкурс "Моята зелена идея за България" на ЕКОПАК. Сред 1400 произведения журито отличи Георги Христов от V б клас за рисунка и Симона Димитрова от IV б клас за колаж. Наградените получиха благодарствено писмо и предметни награди.

разделител

На 03.12.2014г. от 18.00 в класните стаи по класове ще се проведе родителска среща за учениците о първи до седми клас включително.

разделител

Ученици от много класове се включиха в отбелязването на Световния дена на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия - 16.11. 2014г. Шестокласниците под ръководството на К.Илиева изработиха макети на улично движение и показаха нагледно как трябва да се движат безопасно по улиците около дома и училището си. Снимки може да видите тук

разделител

На 10.11.2014 ученици от шестите класове взеха участие в отбелязването на 80-годишнината на читалище "Отец Паисий". Децата от групата за СИП по български език и литература под ръководството на М. Тодорова участваха в състезанието "Откриватели в библиотеката". Снимки може да видите тук

разделител

Спортен календар на ОУ "Стефан Караджа" Варна за учебната 2014/2015г.Снимки може да видите тук

разделител

На 31.X и 1.XI.2014 ученици от VI и VII клас бяха на учебна екскурзия по маршрут Котел, Жеравна, Сливен с ръководител М. Георгиева.

разделител

Ученичката от VI б клас Гергана Савчева получи награда и сертификат за участие в световния конкурс за детска рисунка - Банско 2014г.

разделител

На Международния конкурс "Аз обичам Черно море" в раздел изобразително изкуство бяха класирани на II място Йоан Йовчев IIIв клас и на III място Андрея Торозова IIIв клас. Ръководителката им Галина Литвин - Костадинова получи грамота. Грамота беше връчена и на ОУ "Стефан Караджа" Варна за активното участие. Снимки може да видите тук.

разделител

На 18.09.2014г. в присъствието на инициативен комитет бе разпечатана кутията със събраните средства от Националната дарителска кампания „Да върнем вярата в доброто“, която подпомага децата от наводнените райони на България.

В резултат от участието на родители, ученици и учители от ОУ „Стефан Караджа“ Варна бяха събрани 771.50 лв.

Средствата са преведени по банкова сметка на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, открита с цел дарение за учебни звена в наводнените региони.

разделител

Виктория Горанова се класира на второ място на Международния фестивал "Творческий вояж" Варна, проведен през месец юни. Месец по-рано Виктория спечели едно първо и едно трето място на Държавното първенство по спортни танцови дисциплини " Дъга от таланти" 2014.
На проведения на 13 септември Турнир за деца "Сбогом лято" на Плувен комплекс "Приморски" Ясен Бонев спечели общо 5 медала в индивидуалната и щафетна надпревара.

разделител

На основание чл.147 т.1, ал.1 от ППЗНП и в изпълнение заповед № 1969/ 16.06.2014г. на Кмета на Община Варна

О Б Я В Я В А М:

Публично оповестен конкурс за отдаване под наем на помещения, общинска публична собственост за извършване на спортно-образователни дейности за срок от три години. Обект на конкурса

- Голям физкултурен салон – площ 160 кв.м – делнични дни., събота, неделя, ваканции по обособени позиции;

- Малка зала за спорт и игри – площ 50 кв.м – делнични дни., събота, неделя, ваканции по обособени позиции
Декларации
Обява за конкурс
Заявление за участие
Необходими документи

разделител

С песни и стихове бяха посрещнати първокласниците на 15 септември 2014г. Пожелания към всички ученици, учители и техните родители поднесе директорът на училището Йовчо Йовчев.

Успешна и плодотворна нова учебна година!
Снимки може да видите тук.

разделител

Инициатива в подкрепа на Националната дарителска кампания за набиране средства за подпомагане на децата в наводнените райони на България


Ние, учителите на ОУ „Стефан Караджа“, излизаме с призив към родителите на нашите ученици: Нека всяко семейство дари на пострадалите от наводненията наши сънародници парите, които би отделило за купуването на традиционните за празника - 15 септември, цветя.


Така всяко наше дете ще се почувства съпричастно с болката на страдащите и удовлетворено, че е помогнало с добротата си и че е стоплило сърцата на пострадалите с мисълта, че не са сами в бедата!


Кутията, в която можете да поставите вашите дарения, ще бъде при входа на училището в периода 15-18 септември.

разделител

Официално откриване на новата учебна година ще се състои на 15.09.2014г. от 10.00ч. пред главния вход на училището. Учениците да се явят в 9.45.

Поканват се всички родители да присъстват на празника.

разделител

На 09.09.2014 от 18.00 часа ще се проведат родителски срещи за Предучилищната група петгодишни, бъдещите IIа, II б, II в, V а, V б клас.

разделител

На 03.09.2014 от 18.00 часа в класните стаи ще се проведе родителска среща за

* ПДГ 6 годишни (при г-жа Миглена Атанасова)

*I а, I б, I в класове

* бъдещите IVа, IVб, IVв класове

Родителски срещи за учениците от бъдещите V, VI, VII клас ще се проведат в края на септември или началото на октомври.

На 09.09.2014 от 18.00 часа ще се проведат родителски срещи за Предучилищната група петгодишни, бъдещите IIа, II б, II в, V а, V б клас.

разделител

На Държавното отборно първенство по тенис до 12 години, което завърши на 14.08.2014 на Националния тенис център при момичетата шампионки станаха представителките на ТК "Велто" (Варна). На финала при момичетата "Велто", с капитан Елена Узунова, се наложи с 3-1 победи над ТК "Малееви". В мача на първите ракети Елена Тренчева ("Малееви") спечели с 6:0, 6:1 срещу Лилия Димова и си направи чудесен подарък за рождения ден. След това варненки записаха три победи, които им донесоха титлата. Първо Ивайла Градинарова (ученичка от VІ б клас на ОУ „Ст. Караджа“) се наложи с 6:2, 6:3 срещу Лора Гергова. Симона Георгиева победи Катрин Стефанова също с 6:2, 6:3. Решителният трети успех донесе Дария Великова, която спечели с 6:2, 6:0 срещу Белослава Велева в мача между четвъртите ракети.

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова