Новини 
 

разделител

Списък на учебниците и учебните помагала за учениците от "ОУ Стефан Караджа" - 8 клас за учебната 2016/2017 година и списък с препоръчителна литература

разделител

Училище „Стефан Караджа“ тържествено изпрати своите седмокласници на 15.06.2016 г. С цветя и мили думи на благодарност учениците се обърнаха към своите учители, а с напътствия и най-добри пожелания ги изпратиха директорът на училището – Даниела Петкова и класните ръководители М. Тодорова и К. Илиева. Гости на тържеството бяха учителите, които са преподавали на класовете и много родители.

разделител

На 10, 11 и 12 юни се проведе учебна екскурзия с учениците от седмите класове. Те посетиха град Свищов, където наблюдаваха изявите от Фестивала "Дунавски орел" за възстановки на исторически битки от римския период на местната крепост. Разгледаха Къщата музей на Алеко Константинов и се запознаха с изложените експонати. Интерес предизвикаха първите издания на пътеписа "До Чикаго и назад" и "Бай Ганьо", както и съхраненото в музея сърце на твореца.

Учениците посетиха Плевенската панорама, Крепостта Вароша, покрития мост и интерактивния Музей на водата в Ловеч. Запознаха се отблизо и с Хотнишкия водопад.

разделител

СЪОБЩЕНИЕ

ОУ "Стефан Караджа" Варна продължава приема на ученици в осми клас за учебната 2016 / 2017 г. в общообразователната си паралелка със следните групи по задължително избираема подготовка:

- Български език и литература

- Математика

- География и икономика

Срок за подаване на заявления за:

I етап до 29.06.2016г.

II етап до 14.07.2016г.

Приемът ще се осъществява до попълване на свободните места.

разделител

График на безплатното лятно училище за първокласници през лято 2016г.

График:

I-ва седмица от 20 до 24 юни - за ученици от първи "А" клас

II-ра седмица от 26 юни до 1 юли - за ученици от първи "Б" клас

III-та седмица от 4 юли до 8 юли - за ученици от първи "В" клас

IV-та седмица от 11 юли до 15 юли - за ученици от първи "Г" клас

V-та седмица от 18 юли до 22 юли - за ученици от първи "Д" клас

разделител

Съобщение във връзка приема за I клас

разделител

На 29.05.2016 г. тържествено бяха връчени наградите от литературния конкурс за разказ и есе на тема "Героизмът в наши дни", част от Седмата благотворителна кампания в подкрепа на децата на полицаи, пострадали или загинали при изпълнение на служебния си дълг. В първа възрастова група с първа награда беше отличена Елия Будакова от ІІІ а клас. Във втора възрастова група V- VІІ клас награди получиха Симона Димитрова V б клас за І място, Габриела Никова V б клас за ІІ място, Виктор Янев V б клас за ІІІ място и Христо Иванов V б клас за ІІІ място. Учениците работиха под ръководството на М. Тодорова - ст. учител по български език и литература.

разделител

На 24 май представителен блок от ученици, учители и родители взе участие в празничното общоградско шествие. Под звуците на вдъхновения химн „Върви, народе възродени“ по традиция за 81-ви път пред официалните трибуни преминаха следовниците на Караджата. Училищният колектив се гордее с постиженията на своите възпитаници в областта на изобразителното изкуство, математиката, хуманитарните науки и спорта. Снимки мож да видите тук

разделител

На 17 май 2016 г. тържествено бяха връчени наградите от Националния конкурс „Детско море“ за литературно творчество и рисунки, организиран от Моряшкия професионален съюз. Специалната награда за литературно творчество получи Жана Цонева от V а клас. В същия раздел за литературно творчество беше отличена Боряна Кръстева от V а клас. Ученичките работиха под ръководството на М. Тодорова. В раздела за рисунки първа награда получи Йоан Йовчев от ІV в клас с ръководители Г. Костадинова и И. Василева.

разделител

На 11 май с тържествен концерт в Арт салона на Радио Варна беше отбелязан Патронният празник на ОУ "Стефан Караджа". С гордост от постигнатите резултати учениците отбелязаха 81-та годишнина на училището и 25-годишнината от създаването на паралелките със засилено изучаване на изобразително изкуство. На откритата два дни по-рано годишна изложба с творби на малките художници беше връчена и традиционната награда Приз „Златна четка“ на Йоан Йовчев от ІV в клас. В деня на патронния празник беше връчен и Приз „Папи“ за особени изяви на ученик с отличен успех през целия етап на обучението в ОУ "Стефан Караджа", за активно участие в живота на училището, отличен с награди от национални и регионални конкурси и допринесъл за издигане авторитета на училището. Заслужено наградата през тази година получи Ралица Димитрова от VІІ а клас. С грамоти и награди бяха отличени и други ученици за изяви в областта на математиката, хуманитарните науки, спорта и други. Отличия бяха връчени и на учители и служители от училище ОУ "Стефан Караджа" по повод Патронния празник.

разделител

На 9 май от 17.30 ч. се откри годишната изложба на паралелките с разширено обучение по изобразително изкуство при ОУ”Стефан Караджа”- Варна в Aрт салона на Радио Варна.

В училището от 1991 /92 г. са сформирани такива паралелки. Те са най-рано откритите в града с тази насока. Те съществуват вече почти четвърт век и насищат със своя жизнерадостен ритъм художественият живот в града ни.

Посетителите ще видят детски рисунки изпълнени в различни техники, произведения на приложното изкуство, както и иновационни оцветени пластики от велпапе. Тематичния обхват е широк.

През годините възпитаниците на ОУ „Стефан Караджа” са носители на над 500 медала, дипломи и грамоти от международни, национални и общински конкурси. Представителните награди най ясно говорят за възможностите на подобно специализирано обучение.

Тази година Директорът на училището г-жа Даниела Петкова връчи приз „Златна четка” на четвъртокласника Йоан Йовчев. Грамоти за високи постижения в областа на детската рисунка получиха Кристиана Стефанова Димитрова- 2 в кл., Жана Цонева-5 а кл.,Симона Димитрова- 5 б кл. и Ирина Ангелова- 2 б кл. Изложбата е част от инициативата „Криле за начало” на Радио Варна.Снимки може да видите тук.

разделител

ОУ „Стефан Караджа”-гр. Варна приема заявления за записване на 6 годишни деца в подготвителна група към училището, за учебната 2016/2017 г.

Заявленията се подават в канцеларията на училището /на 2 -ри етаж/ всеки работен ден от 8:00 ч. до 17:00 часа

От ръководството на училището

разделител

Традиционната годишна изложба с творби на ученици от паралелките с разширено обучение по изобразително изкуство може да бъде разгледана до 14 май всеки ден от 14.00 до 18.00 ч. в Арт салона на Радио Варна.

разделител

На 9 май от 17.30 часа в Арт салона на Радио Варна ще се открие Годишна изложба на учениците от паралелките със засилено обучение по изобразително изкуство. Поканени са всички родители и ученици.

разделител

От 25 до 29 IV беше проведен Великденски благотворителен базар, в който взеха участие всички ученици от 1-ви до 7-ми клас. Интересът беше голям. Снимки може да видите тук

разделител

СЪОБЩЕНИЕ

На 11.05.2016 г. е официален празник на училището и неучебен ден. Предвидени са спортни мероприятия по класове, посещения на театрална постановка в актовата зала и посещения в Музея на здравето.

За повече информация – обърнете се към класните ръководители на съответния клас.
От ръководството на училището

График на мероприятията може да видите тук.

разделител

Симона Димитрова от V б клас получи първо място за рисунка в конкурса "Нашите приятели", организиран от галерия ГАЛАС АРТ, гр. Стара Загора.

разделител

Жана Георгиева Цонева от V а клас бе отличена с поощрителна награда в общинския конкурс "Възкресение Христово" 2016 в раздел рисувана и колажирана картичка сред общо 156 участника и 170 творби.

разделител

На 22.04.2016 ученици от ОУ “Стефан Караджа“ Варна отбелязаха два големи празника – Международния ден на Земята и Маратон на четящите хора.

В актовата зала на училището се проведе образователен училищен фестивал, посветен на Международния ден на Земята и всички онези условия, без които животът на нашата планета е невъзможен – чиста природа, вода и въздух. Учениците изработиха макети, писаха разкази и стихове, представиха мултимедийни презентации. Изготвиха диплянки и плакати за живот в по-добра околна среда. Насочиха вниманието на съучениците си към наболели екологични проблеми, засягащи планетата ни. В края на фестивала участниците дадоха своето обещание за поддържане и опазване на чиста среда в класните стаи, в училището, в своя град. Отправиха призив към всички деца за отговорно отношение и грижа за природата.

разделител

Традиционно е участието на ученици от училището и в Маратона на четящите хора по повод Международния ден на книгата. Старт на читателски щафетен маратон в училището беше даден още през месец септември, когато ученик, родител, учител и директор започнаха за четат притча за знанието и мъдростта. В деня на голямото четене 22.04.2016 г. петокласници донесоха в училище своите любими книжки, прочетоха откъси от тях, разказаха за любими литературни герои и прочетеното през изтеклите месеци. Други ученици от V и VІ клас се включиха в инициативата с четене в библиотеката на Читалище „Отец Паисий“. Снимки може да видите тук

 

разделител

Ученици от Iв, IIв, IIIв, IVв клас бяха на пленер в гр. Габрово. Рисуваха къщите в ЕК "Етъра", църквата "Успение Богородично" в гр. Габрово о часовниковата кула в гр. Трявна.Снимки може да видите тук.

разделител

Важно за седмоклсниците!

Заявление за класиране в профилирани паралелки, непрофилирани паралелки и паралелки за придобиване на професионално образование

Дни за провеждане на национално външно оценяване

График на дейностите по прием на ученици в държавните и в общинските училища след завършен VII клас

Ред за приемане на заявления на учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа и ученици, настанени в приемни семейства.

 

разделител

Ученици от Iв, IIв, IIIв, и IVв клас бяха на пленер в град Габрово. Рисуваха къщите в ЕК "Етъра", църквата "Успение Богородично" в гр. Габрово и часовниковата кула в гр. Трявна. Снимки може да видите тук.

разделител

 

По повод Маратон на четенето иницииран от РИО-Варна, по повод настъпване на Първа пролет, учениците от III а клас представиха пред родители и ученици от II и IV клас драматизация на приказката на Братя Грим "Бременските градски музиканти", под ръководството на своя класен ръководител Д. Русева

В продължение на 3 месеца децата учиха трудния текст, но драматизацията беше много забавна, интересна, интерпретирана към съвременното общество. С голямо желание те влязоха в ролите си на магарето Марко, котката Пис-Ан-Анна, кучето Джафи, петелът Петльо, готвачката, селянката, ловецът и разбойниците оставиха запомнящо се впечатление в многото комични и тъжни ситуации, в които изпадаха. Снимки може да видите тук.

разделител

Наши ученици се явиха на общинския кръг на състезанието за рисунка "Рицарят в мен". Бяха спечелени 15 грамоти, а Луиза Вардеванян и Георги Христов се класираха за националния кръг. Изложба от творбите беше подредена в Радио Варна - изложбена зала. Снимки може да видите тук.

VI
Ани Цонева
Валерия Крумова
Луиза Вардеванян
Радостина Славова
Георги Георгиев
Георги Христов
Емил Бирилджаев
Аристотелис Коккинис
Нина Ангелова
Маринела Райчева
Преслва нейков
Петър Ников

VII а
Халим Сатаджа

разделител

Отборът по тенис на маса момчета V-VII клас под ръководството на В. Димитрова отново се представи достойно. След второто място на Общинския кръг през месец ноември сега отново нашите състезатели завоюваха второ място на Областния кръг на състезанието на 21 Март 2016г.

разделител

Завидни резултати на нашите деца в поредното състезание на Сдружение на българските начални учители „Аз общувам с Европа“. Учениците от 2, 3 и 4 клас показаха стабилни знания по английски език и голяма част от тях достигнаха максималния брой точки – 50.

Предстои още едно предизвикателство – състезанието по български език и литература „Аз и буквите“ на 22 март 2016 г.

Право на участие в Национално финално състезание на СБНУ имат ученици, получили максимален брой точки в поне две от провежданите състезания.

Участници, постигнали максимален брои точки - 50
2 клас
Мартин Светославов Стоянов
Мария Олеговна Щурук
Кристияна Георгиева Димитрова
Любомира Иванова Маринова
Кристиана Стефанова Димитрова

3 клас
Александър Пламен Николов
Дебора Николаева Димитрова
Маргарита Георгиева Марева
Мартин Радославов Тодоров
Карина Христова Карачорова
Даниел Пламенов Тонков
Виктор Боянов Пелов
Кристиян Пламен Милтиядов
Божидар Станимиров Димитров
Калоян Радославов Илиев


4 клас
Емил Красимиров Васев
Алън Антон Димов
Даниел Жечков Йорданов
Стефани Русланова Цанкова
Даниел Веселинов Дянков
Александър Иванов Цачев

разделител

В общинския ученически конкурс "Моята България" в раздел художествено слово трета награда получи Елия Будакова от III a клас.

разделител

На 3 ти март ученици от училището под ръководството на В. Димитрова взеха участие в 53-та щафетна обиколка на Радио Варна. Отборите на момчетата и момичетата участваха в оспорваното състезание с отбори от целия град и областта и постигнаха добри резултати. Снимки може да видите тук.

разделител

За учениците от VII клас в училището ще се проведат БЕЗПЛАТНИ ПРОБНИ ИЗПИТИ на следните дати

17.03.2016 - български език и литература

24.03.2016 - математика

Записване при класните ръководители от 07.03-11.03

разделител

С тържествена литературно-музикална програма на 2.03.2016 беше отбелязан националният празник на България в училището.

разделител

Ученици от V и VI клас с класни ръководители З. Костова и Е. Терзиева взеха участие във викторина, посветена на Освобождението на България от турско робство.

разделител

Проведе се традиционен мартенски базар- изложба под надслов "Мартенички бели и червени" Той продължи 5 дена и зарадва малки и големи. Събраните средства са с благотворителна цел. Снимки може да видите тук.

разделител

разделител

На 27.02.2016 г. ученици от I, III, IV, V и VII клас под ръководството на М. Тодорова взеха участие в Общинския ученически конкурс за изпълнение на художествено слово "Моята България". С вдъхновение участниците изпълниха стихове, посветени на родината и Националния празник - 3ти март. Снимки може да видите тук.

разделител

Бронзов медал на националния шампионат по лека атлетика за момичета до 16 години в Добрич спечели Симона Вълкова от VII б клас.

разделител

На провелото се държавно първенство по фехтовка в гр.Пловдив, Славян Петков Урумов от V а клас, се класира на второ място за индивидуално участие във възрастова група до 13 години. Получи и златен медал в отборното класиране. Той е състезател на варненския клуб "Черно море 69". разделител

Съгласно инициатива на Регионален инспекторат по образованието - гр. Варна седмицата от 25 до 29 януари 2016 г. е обявена за седмица на срещи, открити практики и дискусии с преподавателите в начален етап от града. Темата е "Дигиталният свят в обучението в начален етап (1 - 4 клас)".

ОУ "Стефан Караджа" имаше честта да открие събитието с дигитален урок по английски език в 4 клас. Още в първия ден от седмицата училището отвори врати за гости от РИО - Варна, ДИКПО и преподаватели от друи училища. Сборна група от четвъртокласници нагледно демонстрира колко лесно, приятно, забавно и най-вече - близко до днешните деца, може да е обучението по чужд език. Гости и ученици се потопиха в света на природата и английската граматика чрез използването на съвременни информационни технологии и разнообразни ресурси от Интернет. Не бива да се отминава и отличното представяне на учениците от 4 "а", 4 "б" и 4 "в" клас - достойно защитили името на своето училище. Снимки може да видите тук. 

разделител

Карина Христова Карачорова III б клас показа високи постижения на национални и международни математически състезания.

  • Математическо състезание "Хитър Петър" гр. Габрово - 10.10.2015г - 14-то място на националено ниво
  • "Математика без граници" (есен) - международно състезание 24.10.2015 - 2-ро място
  • Математически турнир "Черноризец Храбър" гр. Варна - 31.10.2015 - 9-то място
  • Математически турнир "Иван Салабашев" - 5.12.2015 - 1-во място на национално ниво
  • Коледно математическо състезание - 13.12.2015г. - 1-во място на национално ниво

разделител

Ния Василева от I б клас беше отличена със златен медал на XII "Ден на дългото плуване", организиран от КПС Черно море.

разделител

За поредна година се проведе традиционният благотворителен коледен базар в ОУ "Стефан Караджа". Снимки може да видите тук.

разделител

Изложба във фоаето на ОУ "Стефан Караджа". Снимки може да видите тук.

разделител

На организирания от КПС "Черно море" турнир "Коледни пингвини", бяха отличени с награди Самуил Стоянов от III в клас и Мартин Йоновски III в клас.

разделител

Ученици от I б клас с класен ръководител Р. Куклева посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка в Пункт за базиране Варна (Военноморска база), а вертолет бе осигурен от авиобаза „Чайка”. Въпреки многобройните си ангажименти, Дядо Коледа намери време да зарадва малчуганите, а и техните родители, които служат и работят във военните формирования от гарнизона. Снимки може да видите тук.

разделител

Общински конкурс "Рождество Христово" 2015 В настоящето издание участват 591 ученици от I до XII клас, със свои творби в два раздела. Колажирана и рисувана картичка и приложно изкуство - коледна украса. Кристина Димитрова от II в клас беше отличена с втора награда.

разделител

С народни песни и хорца, коледарски наричания и много настроение учениците от II а клас поздравиха своите родители за предстоящите Коледни и новогодишни празници.

Снимки може да видите тук.

разделител

На 12.12.2015 г. в Двореца на културата и спорта се проведе турнир по тенис на маса от Общински ученически игри. ОУ "Стефан Караджа" Варна се класира на II ро място отборно със сребърни медали при много изравнени сили между училищата. Отбора е воден от ст.учител В. Димитрова. Спечелени бяха и два медала от личната надпревара : Александър Димитров VIIв, Ивайло Генчев VI б.

Снимки може да видите тук.

разделител

На 28.11.2015г. учениците от V клас на ОУ „СТ. Караджа” гр. Варна с кл. р-ли, Зоя Костова и Марияна Георгиева проведоха учебна екскурзия до гр. Силистра. Посетен бе резервата „Сребърна” и крепоста „Меджеди Табия”. Екскурзията предизвика много положителни емоции.

Снимки може да видите тук.

разделител

На 7.12.2015 г. на Педагогически съвет в ОУ"Ст.Караджа" Директор Даниела Петкова официално връчи медалите и сертификатите на успешните математици от 2 б клас, кл.р-л Десислава Христова. Гордеем се с постиженията на учениците от паралелката със засилено изучаване на математика, 2 б клас:

-от състезанието "Математика без граници" Есен 2015 г. златен медал за Деница Стефанова и сребърен медал за Константин Маринов, сертификати за успешно представяне за Божидара Желева, Данаил Димитров, Полина Александрова, Кристиан Стамов.

- от състезанието "Математика без граници" Финал - лято 2015 г. сребърен медал за Деница Стефанова/ връчване в гр.Несебър 2015 г./

Снимки може да видите тук.

разделител

2015 г- МЕЖДУНАРОДНАТА ГОДИНА НА СВЕТЛИНАТА
С голям ентусиазъм и активно участие нашите ученици показаха своите знания и умения за „Светлината и света около нас”, небесни тела и явления, мечтите си за полети към звездите на училищно и общинско ниво :
1. Училищна изложба от макети и постери на небесни тела и явления с учениците от V и VІ кл.;
2. Изготвяне на кръстословици и участие на най-добрите на общинско ниво;
3. Участие във фестивал “СВЕТЛИНАТА в нас и около нас” в НАОП «Н.Коперник» ,Варна с:

  • Артистична научна презентация;
  • Експерименти с участие на публиката;
  • Кръстословици;
  • Макети.

4. Училищна „Работилница за планети и звезди”- с ученици от 4 и 5 кл. Снимки може да видите тук.

разделител

На 30 ноември и 1 декември в VII а и Vб клас студенти от Колежа по медицина наблюдаваха час по физическо възпитание и спорт в ОУ "Стефан Караджа". Този тип уроци са включени в обучението на студентите и са свързани с диагностика и анализ на някои физически показатели у учениците. Г-жа В. Димитрова работи от дълги години в търсене на по-добра педагогическа комуникация и по-висока ефективност в часовете. Учениците, поставени в учебна и състезателна дейност, се представиха отлично и повлияха в положителна посока за отношението на студентите към физическото възпитание и спорта и правилното му практикуване. Снимки може да видите тук.

разделител

Списък на учебниците в ОУ "Стефан Караджа" гр. Варна за учебната 2015/2016г. може да видите тук.

разделител

Учениците от VI б клас под ръководството на Иглика Славова и Галина Литвин - Костадинова посетиха на 19.11.2015 Градската художествена галерия - Варна. Бяха разгледани експонатите на Борис Георгиев, чието име носи галерията, на световноизвестния софийски илюстратор Ясен Гюзелев, син на оперния певец Николай Гюзелев и носител на много престижни награди, изложба за незрящи хора и изложба на варненски художници. Снимки може да видите тук.

разделител

В периода 16-22.ХІ. 2015 г. се провежда Световната седмица по предприемачество. Целта на глобалната инициатива е да вдъхнови младите хора да покажат потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл.

ОУ“Стефан Караджа“ Варна се включи в настоящето мероприятие чрез открит урок на тема: „Варна – минало, настояще и бъдеще“. Урокът имаше за цел да покаже как младите хора придобиват практически знания, финансова грамотност и развиват предприемачески умения. Четвъртокласниците с ентусиазъм и любопитство навлязоха в света на бизнеса. Разделени на три отбора, учениците изработиха сувенири за град Варна – подложки за чаши и разделители за книги. След въображаемата продажба на направените предмети със спечелените пари трябваше да закупят иглолистни дръвчета за озеленяване на училищния двор. Децата научиха значението на понятия като: „град“, „банка“, „търговия“, „реклама“ и „предприемач“. На събитието присъстваха родители, учители и представители на местната общност. Снимки може да видите тук.

разделител

Във връзка с Международната година на светлината и светлиннобазираните технологии в ОУ „Ст.Караджа”се организира изложба на проекти на учениците от 5а и 5б клас, а учениците от 6 и 7 кл. участваха с изготвянето на кръстословици, игрословици, експерименти, свързани със светлината. Снимки може да видите тук.

разделител

Наши ученици участваха в кампанията - "Талантливите деца на Варна". В направление "Изкуство" бе класиран Йоан Йовчев от IV в клас на II място. Поощрителни награди в направление "Изкуство" получиха Валерия Данаилова IV в клас, Ирина Ангелова II б клас, Виктория Горанова III в клас.

разделител

Ученици от четвъртите класове посетиха Музея на авиацията и космонавтиката и Планетариума в СОК "Камчия" на 7.11.2015 г. Разгледаха и устието на р. Камчия.

На 8.11.2015 г. седмокласниците също разгледаха Музея, Планетариума и реката. Тяхната учебна екскурзия продължи и с разглеждане на Музея на стъклото в Белослав, където наблюдаваха процеса на изработка на уникални предмети от стъкло. Снимки може да видите тук.

разделител

Ученици от II в и IV в клас бяха на пленер в град Велико Търново. С много старание и творческо вдъхновение те рисуваха картини от Патриаршията, Самоводската чаршия, Арбанаси и Дряновския манастир. Снимки може да видите тук.

разделител

На 5 ноември в спортната зала на Първа езикова гимназия се проведе ученически спортен празник "Бързи и сръчни" за деца от III клас. Представителният отбор на ОУ" Ст. Караджа" с ръководител г-жа В. Димитрова се класира на IV-то място след изключително оспорвана надпревара. Нашите ученици спечелиха купа и грамота, както и няколко предметни награди от томболата. Снимки може да видите тук.

разделител

На 15.10.2015 г. се проведе интегриран урок по човекът и природата с ученици от ІІІа и VІІа клас, под ръководството на г-жа Д.Русева и г-жа К.Илиева. Третокласниците наблюдаваха с интерес и вълнение всеки опит/лабораторен експеримент/, представен от по-големите ученици от VІІа клас, отговаряха точно на поставените въпроси от седмокласниците. Учениците от ІІІа клас участваха активно с гатанки, кратки съобщения и интересни факти за въздуха. Снимки може да видите тук.

разделител

Представителна група от ученици, родители и учители взеха участие в общоградското честване на Деня на народните будители - 1 ноември. След тържествения молебен бяха поднесени цветя на паметника на Паисий Хилендарски.

разделител

На 15.10.2015 г. от 18.00 часа ще се проведат родителски срещи по класове за учениците от V - VII клас.

разделител

Във връзка с 80 - годишнината на училището и деня на учителя 5 октомври учениците отново бяха зарадвани от щедростта на г-н Казаков - бивш ученик, завършил през 1935 г. Всеки ученик получи специална значка с лика на Стефан Караджа, а победителите в спортните състезания се сдобиха с нови топки. Снимки може да видите тук.

разделител

В ОУ "Стефан Караджа" Варна беше отбелязан Международния ден на учителя. Спортни състезания между учители и ученици създадоха положителни емоции у всички. Беше открита самостоятелна изложба от портрети, посветена на празника. С песни и стихове деца, родители и учители отбелязаха училищния празник. Снимки може да видите тук.

разделител

Съобразно това учениците от ОУ „Стефан Караджа“ се включиха в международната инициатива на ООН, реализирана от Уницеф България в партньорство с Министерството на образованието и науката, с надслов: „Най-големият урок в света“. Ученици от трети „А“ и четвърти „А“ клас в часа на класа, проведен на 29.09.2015 година, се запознаха с новите Глобални цели за устойчиво развитие на света. Снимки може да видите тук.

разделител

Дневна програма за учебната 2015/ 2016 година Изтеглете от тук.

разделител

Седмично разписание на учебните предмети по класове учебна 2015/ 2016 година – І срок Изтеглете от тук.

разделител

Новата учебна 2015/2016 г. беше тържествено открита в ОУ "Стефан Караджа". С песни, стихове и танци учениците прекрачиха прага за 81-ви път. Поздравления към ученици, учители и гости отправиха Лилия Христова - Директор на Дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна и Петя Проданова - кмет на район "Приморски". Училищният звънец в ръцете на Даниела Петкова - Директор на училището прикани учениците в класните стаи. Снимки може да видите тук.

разделител

Списък на учениците в V а и V б клас за учебната 2015/2016 може да видите тук.

разделител

Новата учебна година тържествено ще бъде открита на 15.09.2015 г. от 10.00 часа. Всички ученици да се явят пред училище в 9.45 часа.

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова