Новини 
 

разделител

Списъците на учечениците в първите класове и мястото на родителските срещи може да видите тук.

разделител

Списъците със записаните деца в първи клас за учебната 2017/2018 г. по класове ще бъдат публикувани на 29.08.2017 г. в 17.00 часа на електронната страница на училището и обявени на информационното табло на входа на училището.

Oт ръководството на ОУ "Стефан Караджа" - Варна

разделител

Благодарствено писмо от Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности" Община Варна за участието на училищния колектив в честването на 24 май може да видите тук.

разделител

Списък на приетите в ПГ - 2017/2018г.

разделител

Списък на записаните ученици в първи клас за учебна 2017-2018 след второ класиране

разделител

Списък на записаните ученици в първи клас за учебна 2017-2018 второ класиране

разделител

Списък на записаните ученици в първи клас за учебна 2017-2018 първо класиране

разделител

Списъци на приетите ученици в първи клас може да видите тук

График на дейностите по прием на първи клас може да видите тук

разделител

Ученици от VIб клас взеха участие в Националния литературен конкурс "Земята - наш дом", организиран от МОН, РУО - Силистра, Фондация "Еврика" и ОДК Силистра. С втора награда за разказ беше отличена Габриела Никова с ръководител М. Тодорова. В международния екофорум "Сребърна" Силистра на 2 и 3 юни защитиха проект на тема "Защитени природни обекти във Варненска област" учениците от Vа клас Стефани Русланова и Александър Цачев с ръководител Катя Илиева. Екипът беше отличен с поощрителна награда.

разделител

Ученици от Vб клас участваха на 1 юни 2017г. в Облстен фестивал "Науката чрез изкуство" организиран от Община Варна, РУО Варна и НАОП "Н. Коперник" като представихана сцената сценка по личен сценарий и демонстрираха химични опити пред зрителите. Във фестивала с рисунки и макети се представиха и ученици от Vб и VIб клас под ръководството на Катя Илиева - ст. учител по Физика и химия. Снимки може да видите тук.

разделител

На 31 май 2017 по повод провеждането на детски и младежки литературни дни "ВарнаЛит 2017" в училище "Стефан Караджа" гостува Вал Стоева. Тя се срещна с ученици от Vа, Vб, VIб и VIIб клас, за да ги завладее да четат нови и интересни детски книги. Да покаже на четящите още нещо ново, а за онези, които не са най-големите любители на книгите, да запали искрата на интереса към нещо ново, занимателно, увлекателно и със сигурност заслужаващо внимание. Срещата е част от инициативите на Ватна - Европейска младежка столица.

Снимки може да видите тук

разделител

Съобщение

Подаването на заявления за I клас за учебната 2017/2018 година ще става по електронен път. На сайта ще бъде публикуван линк към системата.

За родителите, които имат нужда от съдействие за регистриране в системата, в училището ще бъде осигурена възможност за използване на интернет и консултант в следните дни:

23.05.2017г., 25.05.2017г., 26.05.2017г., 29.05.2017г., 30.05.2017г., 31.05.2017г. от 15 до 18 часа

Електронен прием в първи клас - ръководство за родителите

разделител

Учители, ученици и родители участваха в празничното общоградско шествие по случай 24 май - Ден на Славянската писменост, просвета и култура. С ленти с надпис "Отличник" пред трибуните преминага учениците с отличен успех, завършващи начален и прогимназиален етап. Успехите на нашите ученици в различни конкурси и състезания, обявени пред градската общественост, бяха повод за гордост за всички, свързали живота си с училището.

Снимки може да видите тук.

разделител

В навечерието на 24 май - Празникът на славянската писменост, култура и просвета в ОУ "Стефан Караджа" беше направен тържествен водосвет. Традиционните християнски ценности са в основата на възпитанието и обучението на учениците в училището. Снимки може да видите тук.

разделител

На 11 май по традиция беше отбелязан за 82 път Патронния празник на училището. С песни и стихове учениците изразиха почит към войводата Стефан Караджа. По повод празника с грамоти и награди бяха отличени ученици и учители, а всички класове получиха и по една топка. Снимки може да видите тук

разделител

С концерт на ученици от училището беше открита годишната изложба на паралелките с изобразително изкуство. С песни и стихове, с танци и инструментални изпълнения талантливите ученици се представиха пред гостите на изложбата. Арт-салона на Радио Варна се изпълни с многоцветна палитра от рисунки, макети и произведения на приложното изкуство.

С приз "Златна Четка" беше отличена Ирина ангелова от III клас за многобройните и участия в конкурси и спечелените челни места. С грамота "Златна четка" бяха отличени и малките художници Йоан Йовчев V клас, Симеон Касълс VI клас и Кристияна Димитрова III клас.

Ръководството на училището отличи с грамото и класните ръководители и преподаватели по изобразително изкуство на паралеките - Искра Чолакова, Светла Бъчварова, Светлана Андреева, Венера Лазарова и Галина Костадинова.

Снимки може да видите тук

разделител

Учениците от 1-ви до 7-ми клас в нашето училище отпразнуваха по специален начин Деня на Земята.

На специално ревю екоманекените показаха зашеметяващи произведения на вторичното дизайнерство. Отпадъчните материали умело бяха превърнати в елегантни костюми. Зрителите останаха впечатлени от сценичното поведение на моделите. Аплодисментите на стихваха.

На екологична тема бяха и трите стихотворения , представени от майстори в рецитацията. А най-много почитатели отрази играта "Да почистим морето". От надувния басейн бяха извадени и сортирани различни по произход отпадъци. С това нагледно децата показаха как да спасим рибите и други животни в Черно море.

Накрая всички изпяха песента "Детска планета" като призив към хората да бъдат добри стопани на космическия си дом. Снимки може да видите тук

разделител

Покана до председателя и членовете на обществения съвет при ОУ "Стефан Караджа" Относно: запознаване с отчета за изпълнение на делегирания бюджет на ОУ "Стефан Караджа" - гр. Варна, за първото тримесечие на 2017г.

Може да видите тук

разделител

На Общинския конкурс "Възкресение Христово 2017" в раздел "Великденска украса", Симеон Брус Каселс от 6в клас спечели Iва награда сред 260 творби. Негов преподавател е госпожа Галина Костадинова - Литвин.

На националния конкурс на моряшкия профсъюз "Детско море 2017" в раздел рисунка сред 800 участника нашите ученици се преставиха успешно. Голяма награда спечели Кристияна Георгиева, IIIв клас и 3 поощрителни, Калин Ангелов VIа, Виктор Хаджи Василев IIв и Мария Щурок IIIв клас. Техните творби бяха отпечатани в издадената книжка "Детско море'. Техен преподавател е Галина Костадинова - Литвин.

Нашите ученици се преставиха успешно с рисунки на регионалния кръг на конкурса " Рицарят в мен". Творбите на Стефани Цанккова VIа, Ивайло Иванов Va и Симона Кръстева Va ще се състезават на национален кръг. Преподавател - Галина Костадинова - Литвин. Снимки може да видите тук

разделител

Учениците от V б клас под ръководството на М. Тодорова – учител по български език и литература и класен ръководител, взеха участие в Националния маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право. На 21 април 2017 г. в библиотеката на Читалище „Отец Паисий“ децата четоха приказки, басни и стихове. Снимки може да видите тук

разделител

В литературния раздел на Националния конкурс на Моряшкия профсъюз „Детско море“ участваха ученици от V а и V б клас с ръководител М. Тодорова. С Голямата награда е отличена Валерия Дамянова от V б клас, Първа награда получава Мелис Яхя от V а клас и Поощрителна награда отива при Теодор Радев от V а клас.

разделител

Учениците от V а, V б и VІ б клас взеха участие в Националния литературен конкурс, организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в град Сливен за създаване на приказка на тема „В търсене на талисман за щастие“. С Първа награда във възрастовата група 11-14 години бе отличена Мелис Яхя от V а клас с ръководител М. Тодорова.

разделител

Ученици от Vб и VI б клас взеха участие в национален литературен конкурс, организиран от Читалище "Напредък" в гр. Радомир. С поощрителна награда бе отличен Ирион Деков от VI клас. Участниците, работили под ръководството на М. Тодорова, получиха грамоти.

разделител

На 6 април се проведе Шахматен турнир на ученици от IIIб клас. Учениците се подготвяха под ръководството на Т. Илиева в часовете по Проекта "Твоят час". Снимки може да видите тук

разделител

разделител

Над 100 варненски ученици станаха лесовъди за ден

Над 100 варненски ученици се включиха в националната инициатива „Лесовъд за един ден”, която се проведе на територията на Природен парк „Златни пясъци”, научи Moreto.net. 

Със събитието беше даден символичен старт на Седмицата на гората, която тази година ще премине под мотото „Гората е живот”. 

От името на домакините Красимира Аскерова приветства всички участници и гости в Природен парк „Златни пясъци” и представи инициативата, която се провежда със съдействието на Североизточно държавно предприятие, Държавно горско стопанство - Варна, както и Регионална дирекция по горите – Варна. „Природното богатство, което сме наследили, е резултат от управлението на горите през годините. 

На 1 март 1880 г. е издаден указ, с който е възложено стопанисването на горите в нашия район. Вече 137 години те се управляват от горските ведомства”, заяви Иван Стоянов, който в момента ръководи РДГ-Варна. 

Той разказа на децата, че празникът на залесяването се отбелязва от 1925 г. насам, а по традиция Седмицата на гората се провежда ежегодно в началото на април. Зам.-директорът на СИДП Георги Георгиев и директорът на ДГС „Варна” Иван Иванов благодариха на учениците за интереса, който проявяват към лесовъдската професия и дейностите, свързани с опазването на природата. 

„Седмицата на гората е кауза, която заслужава подкрепата на цялото общество. Полагаме усилия да приобщим към нея децата, тъй като именно на тях ще завещаем грижата за зеленото богатство на България”, коментира Иван Иванов. Той призова малките приятели на гората да бъдат партньори на лесовъдите и занапред. 

Официален старт на инициативата бе даден с песента „Хубава си, моя горо”. Чрез интерактивни игри и беседи служителите от горския сектор помогнаха на децата да обогатят своите знания за природата и да придобият полезни лесовъдски умения. В интересните занимания се включиха ученици от ОУ „Стефан Караджа” и НГХНИ „Константин Преславски”, както и много млади семейства, които заедно с децата си дойдоха в парка в слънчевия съботен ден. 

Всички участници в инициативата получиха тениски с мотото на Седмицата на гората. Сред подаръците, които бяха приготвени за тях, имаше лакомства и специални интерпретативни игри, чрез които в рамките на учебния процес децата да научат повече за флората и фауната на Природен парк „Златни пясъци”. Учениците получиха и фиданки, които да засадят край своите училища. Малките лесовъди с удоволствие изминаха предвидения за тях маршрут „Песента на гората”. „На 1 април отбелязваме и Международния ден на птиците”, припомни Красимира Аскерова. Незабравими мигове децата изживяха и във въжения парк на територията на ПП „Златни пясъци”, където бяха посрещнати от опитния алпинист и планински водач Христо Иванов. За спомен от инициативата „Лесовъд за един ден” всеки участник получи дървен медальон, който да изрисува по свой вкус и желание.

Източник: Moreto.net   

Снимки може да видите тук

разделител

Най-малките възпитаници - децата от подготвителната група при ОУ "Стефан Караджа" с учител г-жа Атанасова, изиграха Баба Марта и посрещнаха пъстроцветната Пролет с весели песни, танци и забавни стихчета и гатанки. Снимки може да видит тук

разделител

Фестивалът на талантите на 29.03.2017г. се превърна в истински празник за участници и зрители. Деца от подготвителната група до 7ми клас представиха своите умения да пеят, танцуват, свирят и рецитират стихове. Изложба на талантливи художници украси залата. Снимки може да видите тук

разделител

В Общински ученически игри 2016/2017, учениците на ОУ "Стефан Караджа", бяха отличени с I място в спорта тенис на маса.

разделител

В IV Регионално състезание по Информационни технологии "България - древна и млада", категория компютърна рисунка бяха отличени:

Теодор Тончев I клас - I място

Емануела Дренчева I клас - III място

Снимки може да видите тук

разделител

Учители, ученици и родители отбелязаха Националния празник 3-ти март с кратко тържество и поднасяне на цветя пред паметника на Стефан Караджа. Приветствие към участници и гости произнесе Д. Петкова - директор на училището. Снимки може да видите тук.

разделител

Ученици от II, IV и V клас под ръководството на М. Тодорова, Д. Русева, Р. Куклева и П. Димитрова, взеха участие в Общинския конкурс за изпълнение на художествено слово "Моята България", посветен на Националния празник 3-ти март.

С първо място е отличена Елия Будакова от IV а клас. Поощрителни награди получават Лилла Ловаш II клас, Валерия Дамянова V б клас и Симона Кръстева V а клас.

разделител

От 04.02.2017 до 08.02.2017 учениците са в зимна ваканция. Учебните занятия се възстановяват на 09.02.2017 с нормален график на учебните часове и междучасия, за първи и втори клас начало на първи час 8.15ч., а за 3-8кл. - 8.00ч. и с програма за II учебен срок.

Седмично разпределение на часове за втори учебен срок 1-8 клас
Седмично разпределение на часове за втори учебен срок 1-8 клас

разделител

Вторник 10.01.2017 е неучебен ден съгласно заповед на Кмета на община Варна. За следващите дни очаквайте допълнителна информация.

разделител

Съгласно заповед №0025 от 06.01.2017г. на Кмета на община Варна на основание член 44 ал.1 и 2 от ЗМСМА и чл.105 ал.3 от ЗПУО и във връзка с влошената метереологична обстановка 9-ти януари 2017г. (понеделник) се обявява за неучебен ден за училищата на община Варна.

разделител

Олимпиадата по български език и литература на 08.01.2017г. не е отменена. Участниците да се явят до 8.45 в училището. Учениците от седми клас да си носят учебник по литература.

разделител

На Общинския конкурс "Рождество Христово" Варна 2016г. бяха представени 192 рисувани картички и 101 колажирани картички. Наши ученици спечелиха следните награди: I награда за Никола Драгнев II б клас, Ирина Стефанова III в клас, Кристияна Димитрова III в клас и III та награда за Стефан Димитров от IV в клас в раздел "Рисувана картичка". Мария Костадинова от V б клас получи III та награда в раздел "Колажирана картичка". Снимки може да видите тук.

разделител

Училищен вестник

разделител

С огромно желание артистите от Малък детски театър срещу Читалището при IV а клас в нашето училище представиха пред децата от ПГ, родители, съученици и БНТ2 своята коледна постановка "Магията на времето". С помощта на Пипи дългото чорапче, Мики Маус, Котаракът в чизми, Червената шапчица и Хитър Петър, Новата година настъпи след Старата година, за да носи на хората мир, здраве и щастие, а коледарите пожелаха на всички берекет и късмет. Снимки може да видите тук.

разделител

От 15.XII. 2016г до 23. XII. 2016 г. в ОУ "Стефан Караджа" ще се проведе благотворителен коледен базар за сувенири, картички и др. Очакваме Ви! Снимки може да видите тук.

разделител

Във втория Национален конкурс-рецитал по творби на Никола Йонков Вапцаров, организиран от Община Варна и ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" взеха участие ученици от ІV клас под ръководството на Д. Русева и от V клас с ръководител М. Тодорова. Поощрителна награда получи Симона Кр. Кръстева от V а клас, а със специална награда беше отличена Елия Будакова от ІV а клас.

разделител

Заповед за избор на изпълнител за "Доставка на закуска и/или плод за подпомагане храненето на учениците от ПГ и I - IV клас" може да видите в профил на купувача.

Покани към фирмите "МР96" ЕООД, "ДЗУГЛ" ООД и "ХСИ Инвест" АД относно предоставяне на заявление за участие в процедура за избор на изпълнител за "Доставка на закуска и/или плод за подпомагане храненето на учениците от ПГ и I - IV клас" може да видите в профил на купувача.

разделител

ВАЖНО

ПОКАНА

разделител

 

ДО ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „СТ.КАРАДЖА“ ГР. ВАРНА

Чрез класните ръководители на:

Учител на ПГ – Миглена Атанасова
І а - Дияна Панова
І б – Виолетка Атанасова
І в – Искра Василева
І г – Антонина Начева
І д – Гергана Шуманова
ІІ а – Павлина Димитрова
ІІ б – Румяна Куклева
ІІ в – Светлана Бъчварова
ІІ г – Илияна Йолова
ІІІ а - Ваня Кателиев
ІІІ б – Тотка Илиева
ІІІ в – Светлана Андреева
ІV а – Дарина Русева
ІV б – Нина Мирчева
ІV в – Венера Лазарова
V а – Катя Илиева
V б – Мария Тодорова
VІ а – Зоя Костова
VІ б – Марияна Георгиева
VІІ а – Зинаида Маринова
VІІ б – Иглика Славова
VІІІ а – Албена Каменова

Учител на ПГ – Миглена Атанасова
І а - Дияна Панова
І б – Виолетка Атанасова
І в – Искра Василева
І г – Антонина Начева
І д – Гергана Шуманова
ІІ а – Павлина Димитрова
ІІ б – Румяна Куклева
ІІ в – Светлана Бъчварова
ІІ г – Илияна Йолова
ІІІ а - Ваня Кателиев
ІІІ б – Тотка Илиева
ІІІ в – Светлана Андреева
ІV а – Дарина Русева
ІV б – Нина Мирчева
ІV в – Венера Лазарова
V а – Катя Илиева
V б – Мария Тодорова
VІ а – Зоя Костова
VІ б – Марияна Георгиева
VІІ а – Зинаида Маринова
VІІ б – Иглика Славова
VІІІ а – Албена Каменова

разделител

В навечерието на 1-ви ноември - Ден на народните будители, 16 педагози на възраст до 35г. получиха общинско отличие „Млад учител". Наградите бяха раздадени на тържество, което се проведе в зала „Пленарна" на общината.

За дванадесети път, общо 22-ма преподаватели на възраст до 35 години, бяха номинирани по повод Международния ден на учителя.

Близка с учениците си е 27-годишната Славена Атанасова, която преподава по биология, околен свят и география в Основно училище „Стефан Караджа". Макар и да е в професията от една година, младата преподавателка е убедена, че обичта към децата я е довела до класната стая.
Източник: Moreto.net

разделител

На 19.10.2016г. от 18.00 часа ще се проведе родителска среща за учениците от V до VIII клас.

разделител

Международният ден на учителя по традиция беше отбелязан в ОУ „Стефан Караджа“ Варна. Спортни състезания откриха празника. Ученици посадиха дървета и храсти пред училищния вход, за да направят училището привлекателна територия за децата. Гости на празника бяха Кристиян Богоев – заместник областен управител и Юлия Костова – председател на училищното настоятелство. С думи на благодарност и песни учениците поздравиха своите учители. Даниела Петкова – директор на училището поздрави целия учителски колектив и пожела нови творчески успехи.

Снимки може да видите тук.

разделител

На 15 септември 2016 година тържествено беше открита новата учебна година. Гости на тържеството бяха представители на Община Варна, РУО Варна, Председателя на училищното настоятелство, представители на кварталната общественост и на детските градини в района, както и много родители. Успешна нова учебна година пожела на учениците и учителите директорът на училището Даниела Петкова. Снимки може да видите тук.

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова