Новини 
 

разделител

Георги Мартинов Петков от 5б клас беше отличен с първа награда в състезанието "Преглед на знанията по информатика - 2018" и участва в "Национален летен турнир по информатика - 2018", проведен в гр. Пловдив.

разделител

Адреси за прилежащите към училището райони за приема на ученици в първи клас.

разделител

Информация във връзка с датите и времетраенето за провеждане на изпитите чрез тест и проверка на способностите за учебната 2018/2019 г.

разделител

Система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на Община Варна.

разделител

На 23.04.2018г. За 16ти път във Варна се провежда "Маратонът на четящите хора". С четене на приказки в библиотеката на Читалище "Отец Паисий" в инициативата се включиха учениците от VI б клас с ръководител М. Тодорова.

разделител

В конкурса на Моряшкия професионален съюз "Детско море" за рисунки и литературни творби награди получават ученици от ОУ "Стефан Караджа".

Голямата награда за литературна творба журито присъжда на Боян Йосиф от VI б клас с ръководител М. Тодорова.

За рисунки поощрителни награди получават Вяра Аргирова и Зорница Иванова от IIIв клас с ръководител Св. Бъчварова и Стефани Цанкова от VIа клас с ръководител Г. Милкова.

разделител

График за дейностите за прием в първи клас за учебната 2018/2019г.

разделител

Покана за събрание на обществения съвет на 22.03.2018. Пълният текст на поканата може да видите тук.

разделител

Учениците от II a клас отбелязаха 8 март - деня на мама с тържество под надслов "Море от любов". Освен обичайният поздрав за мама беше включена играта: "разпознай сърцето на своето дете според неговия почерк." Съвместно с майките си изработиха пролетни картички.

разделител

Малката Александра Савова от предучилищната група под ръководството на М. Атанасова поднесе своя поздрав с шеговита народна песен към всички учители по случай 8ми март.

разделител

По традиция отбори от ОУ "Стефан Караджа" взеха участие в 55та лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на 3ти март. В категория момичета завоювахме първо място. С първо място се отличи и отборът "Родители и учители". Отборът на момчетата се класира на трето място.

разделител

За конкурса "140 години от Освобождението. Ще помним имената им. Ще славим делата им" свои есета изпратиха ученици от VI а клас под ръководството на М. Тодорова. Единствената награда за възрастова група V-VII клас получи Александра Славова от VI a клас.

разделител

Ученици от I, II, III, IV, VI и VII клас под ръководството на Д. Русева, Р. Куклева, В. Кателиева, Св. Андреева и М. Тодорова участваха в конкурса за художествено изпълнение на стихове "Моята България".

разделител

Второ място за Георги Петков от 5 б клас участвал в конкурса "България-древна и млада" с компютърна презентация. Учениците Преслав Дяков - 1 б клас, Антония Данаилова - 2 б клас и Теодор Тончев - 2 а клас, бяха наградени със сертификат за участие в конкурса за компютърна рисунка. Снимки може да видите тук.

разделител

Четвъртък и петък /01.03.2018г. и 02.03.2018г./ ще бъде неучебни дни за учениците от ОУ „Стефан Караджа“, съгласно заповед на министъра на МОН.

Учебните занятия се възстановяват на 06.03.2018г. /вторник/.

От Ръководството

разделител

Преустановени учебни занятия в Община Варна - всички училища на територията на община Варна - за 27 и 28.02.2018 г. (заповед №840/26.02.2018 г.)

разделител

График за консултации на учителите по учебни предмети II учебен срок на 2017/2018

График за среща с родители на ученици - II учебен срок на 2017/2018

разделител

Система от правила за електронен прием в първи клас в общинските училища на територията на Община Варна

разделител

Седмично разписание 1-4 клас за втори учебен срок

Седмично разписание 5-7 клас за втори учебен срок

Седмична програма за втори срок 1-7 клас

разделител

Важно!

  • Областният кръг на олимпиадата по математика ще се проведе в МГ "Д-р П. Берон" - Варна на 03.02.2018 г. от 09.00 часа.
  • Областният кръг на олимпиадите по български език и литература ще се проведе в СУЕО "Ал. С. Пушкин" - Варна на 04.02.2018 г. от 10.00 часа.

разделител

Със заповед №55/29.01.2018 г. на РЗИ - Варна, за периода 30.01.2018 г. - 06.02.2018 г., се преустановява учебният процес в училищата на територията на община Варна

разделител

На 09.12.2017г в Духовно-православния център "Св. Архангел Михаил" учениците от III в клас с класен ръководител Светлана Бъчварова и ръководител по ПХТЦ Юлия Христова се събраха за благотворителна инициатива.

Третокласниците и техните родители донесоха пакети с хранителни продукти, сладки, забавни игри и играчки. Учениците подготвиха картички с пожелания и опаковаха подаръчни комплекти.

След прочит на приказката "Малката кибритопродавачка" от Ханс криатиан Андерсен всички си пожелаха един по-добър свят с човеколюбие и състрадание.

Учениците от III в клас получиха благодарствена грамота от Духовно-просветния център за помощта им към социалната дейност на църквата, която ще раздаде приготвените пакети и подаръци на хора от социално слаби семейства.

разделител

Училищно настоятелство на ОУ „Стефан Караджа“, Варна свиква редовно годишно общо събрание на членовете на сдружението на 15.12.2017 г. от 17 ч. във Варна, ул. Братя Бъкстон.Информация за дневния ред прочетете тук.

разделител

Новата учебна 2017/2018 година по традиция беше открита тържествено на 15 септември. Стихове и песни огласиха училищния двор. С трепетно очакване първи в сградата пристъпиха най-нетърпеливите - първокласниците децата от предучилищната група. Снимки може да видите тук.

Успешна нова учебна година!

Новини 2009 - 2010 | 2010 - 2011 | 2011 - 2012 | 2012 - 2013 | 2013 - 2014 | 2014 - 2015 | 2015 - 2016 | 2016 - 2017

За училището                                            

Основно училище Стефан Караджа - ВарнаОсновано през 1935г., носител на орден "Кирил и Методий" - ІІ степен и на общинска награда Варна, училището е съхранило живи възрожденските традиции и идеи. За 2001 г. учителският колектив е носител на награда "Варна", а за 2002 г. е присъдена индивидуална награда "Варна" на ученичка в областта  "Изкуство.
       Талантливи ученици от ОУ "Стефан Караджа" - Варна, печелят  поредица от престижни награди в няколко национални и регионални конкурса за детско творчество. Подготовката и участието в международни, национални и общински конкурси са част от дейностите, които училището предприема по реализиране на Националните  програми на МОН и Програмите  на Община Варна за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. Откриването и стимулирането на заложбите на талантливи деца в областта на рисуването са сред основните приоритети на училището, което от години обучава по специална програма ученици в паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. Успешно издържалите изпита за проверка на способностите първокласници, се обучават под вещото ръководство на утвърдилите се и авторитетни преподаватели по изобразително изкуство и не след дълго голяма част от тях се радват на заслужени награди и отличия. Стимулирането и изявата на творческите заложби на талантливите деца от ОУ "Стефан Караджа" е стъпка и по пътя към по-успешна интеграция на децата със СОП, обучавани в училището. Докосването до красотата на изкуството и творческата атмосфера в часовете по изобразително изкуство влияят позитивно върху тези деца и им помагат да развият и  изявят способностите си.

 

 
   
Начало І Прием І История І За училището І Проекти І Настоятелство І Награди І Полезни връзки І Галерия
 
©2019 All rights reserved.
Дизайн и реализация: Искра Иванова