school@stefankaradja.com,

0879 973 383,

гр. Варна, ул. „Братя Бъкстон" №11

 

Новини

Ученици от 6 А и от седмите класове участваха в Националния литературен конкурс „Обичам те, море“ за поезия и проза, организиран от Народно читалище „Васил Левски 1945“. Сред многобройни творби  на деца от цялата страна бяха отличени 3 талантливи момичета от седми клас. С втора награда - сребърен медал и диплом е отличена  Даниела Данаилова Пувкова от 7 А клас за есето „Сън“, трета награда -  бронзов медал и диплом получи Карина Василева Венкова от 7 Б клас за есето „Обичам те, море“ и трета награда – бронзов медал и диплом завоюва Александра Илиева Иванова от 7 Б клас за стихотворението „Обичам те, море“


Наша гордост е ученикът Максим Кондов от 6б клас, който спечели участие в Космическия и научен център за обучение Spase Camp Turkey, създаден по модел на NASA в гр.Измир, Турция.

Пожелаваме му нови творчески успехи!


Учениците на ОУ“Стефан Караджа“-Варна се радват на площадка по безопасност на движението, създадена с финансовата подкрепа на Фондация Тотал България.

Изградената площадка в училищния двор предоставя възможност учениците да се запознаят с правилата за движение по пътищата, да усвоят много нови знания и  да придобият умения, необходими в съвременната пътна обстановка.

Провеждането на обучението по БДП с практическа насоченост ще доведе до формиране на граждански компетентности и качества у учениците и занапрeд те ще демонстрират толерантно, отговорно и безопасно поведение като участници в пътното движение.


Участие в конкурси природни науки

Ученици от пети до седми клас, под ръководството на г-жа К.Илиева, взеха участие в различни конкурси свързани с природните науки, където завоюваха престижни награди. Поздравяваме всички учасници за успехите им. Гордеем се с вас!

  • Общински конкурс „60 год. от полета на Ю.Гагарин“: Първо място в направление“Авторско видео“ бе присъдено на Виктория Георгиева от VВ клас.; Първо място в направление“Научно съчинение/есе“ бе присъдено на Сузана Филипова от  VБ клас и поощрителна награда на Филип Филипов от VБ клас.; Грамоти на Божидара Борисова от VБ клас и Мирела Дякова от VВ клас в направление „Рисунки“.
     
  • Общински конкурс „Роботите в Космоса“: Грамота за участие в направление „Макет/модел“бе присъдена на Ивет Иванова от  VI Б клас

  • Конкурс за плакат на тема „Ценим водата“, организиран от Изпълнителната агенция по околна среда, във връзка със Световния ден на водата: Грамоти получиха Даниела Пувкова от VII А 

  • Втория национален конкурс с международно участие „Космонавтика 2021“: Грамоти получиха Валентин Ламбрев от VВ кл.- за компютърна игра и Даниела Пувкова от VIIА кл. за рисунка.


По традиция ученици от нашето училище с ръководител г-жа В. Димитрова  взеха участие в  58-та щафетна лекоатлетическа обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на Република България-3 март. Отборът на момчетата завоюва трето място, а  отборът на момичетата –четвърто място. Най-малкият участник Александър Атанасов от IVа клас получи специална торта  от Радио Варна. Бели небесни мечти,

червени блестящи лъчи,

пролетно слънце изгрява –

ново начало ти обещава...

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!


През месец декември 2020 година ученици от VІ А и VІІ Б клас взеха участие в Националния литературен конкурс на тема: „Един ден сред природата на България“, организиран от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“. Ученици от групата за дейности по интереси „Знаем български език“ с ръководител М. Тодорова написаха своите разкази за срещите си с красотата на българската природа. С поощрителна награда беше отличена Елица Янева от VІ А клас, а грамоти за отлично представяне получиха Николай Маринов, Милица Николова от VІ А клас и Елена Дякова от VІІ Б клас.


Скъпи ученици,

Уважаеми родители и колеги!

Извървяхме "различната" 2020 година. Благодаря на всички за енергията, затова че всеки от Вас даде най-доброто от себе си!

На прага на 2021г. пристъпваме с увереност и очакване за по-добро!

Желая Ви светли празници, добри дела и ползотворни начинания!

Мирна, здрава и успешна 2021 година!

 

Ирена Митева 

Директор

ОУ " Стефан Караджа"


По случай 1 ноември-Ден на народните будители- в училището бе обявен литературен конкурс за написване на съчинение или стихотворение.

Резултати от конкурса:

І награда

Ралица Джукева 7 А клас

ІІ награда

Филип Филипов 5 Б клас

ІІІ награда

Йоана Димитрова 3 А клас

Поощрителни награди

Наталия Минева 3 А клас

Теодор Йорданов 4 А клас

Джо Елия 5 Б клас

Ванеса Димова 6 А клас

Ивайло Милушев 6 Б клас

Габриела Делчева 7 А клас

Всички участници бяха отличени с грамоти , а най-добрите от тях получиха и още награди.


 

Насърчаване на четенето

Учениците от I а и  Vа клас взеха активно участие в проект Насърчаване на четенето.

Партньори на проекта- община Варна, IIIОУ“Ангел Кънчев“ и ОУ“Черноризец Храбър“.

Учениците участваха в разнообразни дейности за насърчаване на интереса към четенето. Петокласниците посрещнаха с книжчица в ръка малките първокласници. Книгите провокираха въображението на учениците, накараха ги да мислят, обогатиха езика им и ги отведоха в един приказен свят на доброта, извисеност и красота.

https://www.varna.bg/bg/news/2315-ri-uchilishta-se-vklyuchiha-v-programa-za-priobshtavashto-obrazovanie-vav-Varna


“Седмица на програмирането”

Ученици от начален  етап ще влязат в забавния свят на кодовете по случай европейската седмица на програмирането този вторник в ОУ “Стефан Караджа”. Чрез серия забавни игри по време на часовете по компютърно моделиране.   Учениците ще се запознаят с начина, по който човекът комуникира с компютъра като влязат в ролята на програмисти и роботи.

Ежегодното октомврийско събитие #CodeWeek има за цел да запознае учениците от цяла Европа с ползите от развиването на изчислително мислене чрез игри и дейности свързани с програмирането, алгоритмите и роботиката.

 

 

 

 

 

 

 


 

Уважаеми родители, 

Във връзка с обедното хранене за учениците обхванати в целодневна организация на учебния ден за учебната 2020/2021 г., Ви уведомяваме, че  купони ще се продават на страничния вход на училището към ул. Кюстенджа от 7.30ч. до 8.30ч. на 18.09.2020г. и 21.09.2020г. за седмицата от 23.09.2020г. до 25.09.2020г., а за всяка следваща седмица- в четвъртък и петък  от 7.30ч. до 8.30ч. На сайта на училището ще бъде публикувано меню за седмицата за предварителна информация на родителите с оглед закупуване на купони за определени дни по Ваш избор.

Цена на купоните:

Основно ястие и десерт – 3,20 лева.

Храната ще се доставя в индивидуални съдове и прибори.

За дните 16, 17 , 18  и 21 септември няма осигурено обедно хранене.

От ръководството


Книга вместо букет за първия учебен ден

Нашите мили и умни пъвокласници се включиха в инициативата "Книга вместо букет за първия учебен ден".  В основата на акцията стои идеята на първия учебен ден учениците да занесат в училище нова книга. С този символичен акт децата не само  споделиха любимите си книги с новите си приятели и съученици, но и се превърнаха в своеобразни посланици на четенето.


Уважаеми родители,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че през предстоящата учебна година училището ще работи с електронен дневник. В тази връзка предоставяме на Вашето внимание следните полезни връзки:

Връзка към електронен дневник

Указания за регистрация на родител

Указания за регистрация на ученик

Ръководство за програмата


Включете се в кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!”.

Нека заедно превърнем книгите в символ на началото на новата учебна година и в знак за любовта ни към четенето.


Правила за безопасен интернет

Copyright © 2021 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди