school@stefankaradja.com,

0879 973 383,

гр. Варна, ул. „Братя Бъкстон" №11

 

2020/2021


Ученици от 6 А и от седмите класове участваха в Националния литературен конкурс „Обичам те, море“ за поезия и проза, организиран от Народно читалище „Васил Левски 1945“. Сред многобройни творби  на деца от цялата страна бяха отличени 3 талантливи момичета от седми клас. С втора награда - сребърен медал и диплом е отличена  Даниела Данаилова Пувкова от 7 А клас за есето „Сън“, трета награда -  бронзов медал и диплом получи Карина Василева Венкова от 7 Б клас за есето „Обичам те, море“ и трета награда – бронзов медал и диплом завоюва Александра Илиева Иванова от 7 Б клас за стихотворението „Обичам те, море“


Наша гордост е ученикът Максим Кондов от 6б клас, който спечели участие в Космическия и научен център за обучение Spase Camp Turkey, създаден по модел на NASA в гр.Измир, Турция.

Пожелаваме му нови творчески успехи!


 

НА ПРАЗНИК СВЕТЪЛ И ГОЛЯМ

АЗ КАЗВАМ –ВСИЧКИ БУКВИ ЗНАМ!

Първокласниците от ОУ “Стефан Караджа“ вече извървяха първите най-важни стъпки към необятния свят на знанието. Те гордо заявяват: “Ние вече сме грамотни!“ и с  лекота ще полетят по дългия път на познанието, защото буквите носят светлина.

Звучи празникът в душите, сърцето затуптява, а чувствата преливат... И озарени от духовното дело на светите братя, нашите любознателни малки ученици, с радост и вълнение поздравяват всички учители, ученици и родители с най- светлия български празник -24 май. Ден, в който се прекланяме пред магическата мощ на писаното слово, и пренасяме във вечността имената и славата на светите братя Кирил и Методий и тяхното величаво и родолюбиво дело.

Нека вървим след величавия химн на словото , да вземаме сила от тяхната сила, вяра от тяхната вяра, пламък от техния пламък!

Честит празник!


Програма за 24 май във Варна


 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 Уважаеми ученици, учители и родители, днес нашето училище отбелязва своя патронен празник. Талантите на основно училище "Стефан Караджа" поздравяват всички с подготвения от тях виртуален концерт.

Фотоизложба

Поздравителен адрес

Поздравителен адрес

 


 

22 април – Световен ден на Земята

Този четвъртък, 22 април, отбелязваме 51-то издание на Денят на Земята – ежегодно събитие, което се провежда, за да демонстрира подкрепа за опазването на околната среда. От 1970 г., годината на откриване на годишния Ден на Земята, датата 22 април служи като ден за стартиране на редица значителни утвърдителни глобални събития.

С благодарност, за креативната идея поздравяваме нашите ученички Никол Михова и Емануела Георгиева от III в клас за  изработването на  макет посветен на Световния ден.


Учениците на ОУ“Стефан Караджа“-Варна се радват на площадка по безопасност на движението, създадена с финансовата подкрепа на Фондация Тотал България.

Изградената площадка в училищния двор предоставя възможност учениците да се запознаят с правилата за движение по пътищата, да усвоят много нови знания и  да придобият умения, необходими в съвременната пътна обстановка.

Провеждането на обучението по БДП с практическа насоченост ще доведе до формиране на граждански компетентности и качества у учениците и занапрeд те ще демонстрират толерантно, отговорно и безопасно поведение като участници в пътното движение.


Участие в конкурси природни науки

Ученици от пети до седми клас, под ръководството на г-жа К.Илиева, взеха участие в различни конкурси свързани с природните науки, където завоюваха престижни награди. Поздравяваме всички учасници за успехите им. Гордеем се с вас!

  • Общински конкурс „60 год. от полета на Ю.Гагарин“: Първо място в направление“Авторско видео“ бе присъдено на Виктория Георгиева от VВ клас.; Първо място в направление“Научно съчинение/есе“ бе присъдено на Сузана Филипова от  VБ клас и поощрителна награда на Филип Филипов от VБ клас.; Грамоти на Божидара Борисова от VБ клас и Мирела Дякова от VВ клас в направление „Рисунки“.
     
  • Общински конкурс „Роботите в Космоса“: Грамота за участие в направление „Макет/модел“бе присъдена на Ивет Иванова от  VI Б клас

  • Конкурс за плакат на тема „Ценим водата“, организиран от Изпълнителната агенция по околна среда, във връзка със Световния ден на водата: Грамоти получиха Даниела Пувкова от VII А 

  • Втория национален конкурс с международно участие „Космонавтика 2021“: Грамоти получиха Валентин Ламбрев от VВ кл.- за компютърна игра и Даниела Пувкова от VIIА кл. за рисунка.


По традиция ученици от нашето училище с ръководител г-жа В. Димитрова  взеха участие в  58-та щафетна лекоатлетическа обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на Република България-3 март. Отборът на момчетата завоюва трето място, а  отборът на момичетата –четвърто място. Най-малкият участник Александър Атанасов от IVа клас получи специална торта  от Радио Варна. Бели небесни мечти,

червени блестящи лъчи,

пролетно слънце изгрява –

ново начало ти обещава...

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!


През месец декември 2020 година ученици от VІ А и VІІ Б клас взеха участие в Националния литературен конкурс на тема: „Един ден сред природата на България“, организиран от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“. Ученици от групата за дейности по интереси „Знаем български език“ с ръководител М. Тодорова написаха своите разкази за срещите си с красотата на българската природа. С поощрителна награда беше отличена Елица Янева от VІ А клас, а грамоти за отлично представяне получиха Николай Маринов, Милица Николова от VІ А клас и Елена Дякова от VІІ Б клас.


Скъпи ученици,

Уважаеми родители и колеги!

Извървяхме "различната" 2020 година. Благодаря на всички за енергията, затова че всеки от Вас даде най-доброто от себе си!

На прага на 2021г. пристъпваме с увереност и очакване за по-добро!

Желая Ви светли празници, добри дела и ползотворни начинания!

Мирна, здрава и успешна 2021 година!

 

Ирена Митева 

Директор

ОУ " Стефан Караджа"


По случай 1 ноември-Ден на народните будители- в училището бе обявен литературен конкурс за написване на съчинение или стихотворение.

Резултати от конкурса:

І награда

Ралица Джукева 7 А клас

ІІ награда

Филип Филипов 5 Б клас

ІІІ награда

Йоана Димитрова 3 А клас

Поощрителни награди

Наталия Минева 3 А клас

Теодор Йорданов 4 А клас

Джо Елия 5 Б клас

Ванеса Димова 6 А клас

Ивайло Милушев 6 Б клас

Габриела Делчева 7 А клас

Всички участници бяха отличени с грамоти , а най-добрите от тях получиха и още награди.


 

Насърчаване на четенето

Учениците от I а и  Vа клас взеха активно участие в проект Насърчаване на четенето.

Партньори на проекта- община Варна, IIIОУ“Ангел Кънчев“ и ОУ“Черноризец Храбър“.

Учениците участваха в разнообразни дейности за насърчаване на интереса към четенето. Петокласниците посрещнаха с книжчица в ръка малките първокласници. Книгите провокираха въображението на учениците, накараха ги да мислят, обогатиха езика им и ги отведоха в един приказен свят на доброта, извисеност и красота.

https://www.varna.bg/bg/news/2315-ri-uchilishta-se-vklyuchiha-v-programa-za-priobshtavashto-obrazovanie-vav-Varna


“Седмица на програмирането”

 

Ученици от начален  етап ще влязат в забавния свят на кодовете по случай европейската седмица на програмирането този вторник в ОУ “Стефан Караджа”. Чрез серия забавни игри по време на часовете по компютърно моделиране.   Учениците ще се запознаят с начина, по който човекът комуникира с компютъра като влязат в ролята на програмисти и роботи.

Ежегодното октомврийско събитие #CodeWeek има за цел да запознае учениците от цяла Европа с ползите от развиването на изчислително мислене чрез игри и дейности свързани с програмирането, алгоритмите и роботиката.

 

 

 

 

 

 

 


 

Уважаеми родители, 

Във връзка с обедното хранене за учениците обхванати в целодневна организация на учебния ден за учебната 2020/2021 г., Ви уведомяваме, че  купони ще се продават на страничния вход на училището към ул. Кюстенджа от 7.30ч. до 8.30ч. на 18.09.2020г. и 21.09.2020г. за седмицата от 23.09.2020г. до 25.09.2020г., а за всяка следваща седмица- в четвъртък и петък  от 7.30ч. до 8.30ч. На сайта на училището ще бъде публикувано меню за седмицата за предварителна информация на родителите с оглед закупуване на купони за определени дни по Ваш избор.

Цена на купоните:

Основно ястие и десерт – 3,20 лева.

Храната ще се доставя в индивидуални съдове и прибори.

За дните 16, 17 , 18  и 21 септември няма осигурено обедно хранене.

От ръководството


Книга вместо букет за първия учебен ден

Нашите мили и умни пъвокласници се включиха в инициативата "Книга вместо букет за първия учебен ден".  В основата на акцията стои идеята на първия учебен ден учениците да занесат в училище нова книга. С този символичен акт децата не само  споделиха любимите си книги с новите си приятели и съученици, но и се превърнаха в своеобразни посланици на четенето.


Уважаеми родители,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че през предстоящата учебна година училището ще работи с електронен дневник. В тази връзка предоставяме на Вашето внимание следните полезни връзки:

Връзка към електронен дневник

Указания за регистрация на родител

Указания за регистрация на ученик

Ръководство за програмата


Включете се в кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!”.

Нека заедно превърнем книгите в символ на началото на новата учебна година и в знак за любовта ни към четенето.

Copyright © 2024 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди